İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, “Arefe” başlıklı bir yazı  kaleme aldı. Dilipak bugünkü yazısında, insanların çok sabırsız ve kibirli olduğunu söyledi ve “Adaleti aramıyorlar ve merhametli de değiller” dedi.

Gençlere seslenen Dilipak, "Heey gençler, üniversiteye girmek için çalıştığınız kadar, cennete girmek için çalışıyor musunuz. Yoksa, cennete girmenin, üniversiteye girmekten daha kolay bir şey olduğunu mu düşünüyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Dilipak şunları ifade etti:

“En büyük fitnelerin başında dünyevileşmek var. İnsanlar Allah’ı ve ahiret gününü unuttular sanki. Din vijdanlara ve mabetlere hapsedildi. Her şey meta. İnsanlar çok sabırsız ve öfkeli. Adaleti aramıyorlar ve merhametli de değiller. Çok kibirliler, zevkleri ve menfaatleri peşinde koşuyorlar, istişare ve şûra etmiyorlar.

Tevbe etmemiz gerek. Hep başkalarını eleştiriyor ve onları değiştirmeye çalışıyoruz, başkalarına öğütlediğimiz şeyler konusunda kendi nefsimizi unutuyoruz. Oysa, Allah’ın yardımı bize ulaşmadan kötü gidişten kurtuluş mümkün değil ve kurtuluşa erenlerden olmak için ise önce kendimi değiştirmemiz gerekiyor.

Bakın, iman ettik demekle hemen yakanız bırakılmayacak. Bu dünyada yaptığınız ve yapmanız gerekirken yapmadıklarınızdan, “miskale zerretin hayran yerah ve miskale zerretin şerran yerah” ölçüsünde hesaba çekileceksiniz. Yaptığınız iş ve mesleğinizin fıkhı hakkında bilgi sahibi değilseniz vay halinize. Bilmediğiniz şeyin peşine düşmeyin denmedi mi bize. Asker-polis, Dr., öğretmen, siyasetçi ya da iktisatçı, mesleğinin fıkhını ne kadar biliyor.

İnsanlar artık söz söyleyenlerin sözüne değil, işine, ayağının nereye gittiğine bakıyor. 

Birilerini yüzü başka yöne bakarken ayakları cin çarpmış gibi ters yöne dönük. İnşallah biz özü sözü ve işi Hakk’a dönük olanlardan olalım. Ve hem “güzel örnek” olalım ve hem de insanları, Allah’a, resulüne ve kitaba çağıralım, mezhep, tarikat, siyaset, ideoloji ve dergahlarımızdan bağımsız olarak. 

“Müslümancı” değil, “Müslüman” olalım. 

“İnsancı” değil “insan”, “akılcı” değil “akıllı”! “El emin olalım”.

Ramazan ayına giriyoruz. Hadi Bismillah..

“Hoş geldin ey şehri remazan merhaba”

“Müştâk olup özlediğim,

Şehr-i remezân merhabâ…

Bakıp yolun gözlediğim,

Şehr-i remezân merhabâ…”