Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak bugünkü köşe yazısında oyun içinde oyun açıkladı. Dünya üzerinde son zamanlarda yaşanan olayları "Matruşka" siyasetine benzeten Dilipak, Ukrayna savaşına ilişkin, "Savaş filan yok, tezgahı kurmuşlar, 2014’den beri hazırlık yapıyorlar. Rusya saldırdı, Ukrayna vatan müdafaası yapıyor. İyi oynuyorlar. Her şey Hollywood senaryosuna benziyor." dedi.

İklim krizinin, petrol fiyatlarının, kıtlığın da suni olduğunu vurgulayan Dilipak, "Mali kriz, ekonomik kriz, siyasi kriz, sosyal krizin şartları oluşturuluyor, sonra da düğmeye basılıyor. Hastalığın mikrobunu kendi laboratuvarlarında üretiyorlar. Birileri vahye inanmıyor, madem onlara inanıyorsunuz, onlar da gizlemiyorlar ki artık niyetlerini. Siber savaş başladı. Bio Hackerler iş başında. Evinizdeki Wifi’niz, cep telefonunuz, akıllı sistemler, o robot süpürgeniz katiliniz olabilir. Mikro dalga fırınlardan vazgeçmenin zamanı gelmedi mi?" ifadelerini kullandı.

Yeni Akit yazarı Dilipak, uyarılarını şu şekilde sürdürdü: 

"O ilaçlar, o deterjanlar, böcek kovucular, böcek öldürücüler, hormonlu gıdalar, kozmetikler birçok ürün zararlı. Paketlenmiş, uzun ömürlü gıdalardan uzak durun, FastFoodlar’dan da. 

Nedendir bilmiyorum, cemaat, ilahiyat, Diyanet susmaya devam ediyor. Artık o “Helal sertifikaları” da benim için bir anlam ifade etmiyor. 

Domuz haram da, domuzluklar ne oluyor peki!

Media’mız, siyasilerimiz, akademi vd. bizim için ninni söylemeye devam ediyor. Uyumaya devam. Uyandığınızda, gerçek dünyanın çok farklı olduğunu gördüğümüzde çok geç olacak. "