Yeni Akit yazarı gazeteci yazar  Abdurrahman Dilipak bugünkü köşe yazısında Yahudi yazar Yuval Noah Harari'nin “İnsanlar artık hacklenebilir hayvanlardır” sözü üzerinden dikkat çeken yorumda bulundu. 

"BU YAZIMI OKUMASANIZ DA OLUR"

"Bu yazımı “oltayı yutan ve artık yem istemeyen balık”larla, Harari’nin sözünü ettiği, insan kılıklı Lucifer’in işbirlikçisi, insan kılıklı “hacklenebilir hayvanlar”(!) okumasa da olur." diyen Dilipak, "Söyle söyle, faydası yok. İstersen bin kere söyle. Duymak istemediklerinden daha sağır kim olabilir. Şimdi hapı yuttunuz, merak ediyorum, bakalım şimdi ne yapacaksınız! Hadi o yalanlarına inandıklarınıza söyleyin sizi kurtarsınlar. Şeytan ve onların dostları size yalan söyledi, siz de o yalanlara inandınız, PCR, aşı, maske, mesafe kurallarına harfiyen uydunuz. O zaman şimdi bundan sonra olacaklara hazır olun. Herkes yaptığının karşılığı görecek ve son pişmanlık fayda vermeyecek. “Keler deliğine girin” deseler girecektiniz. Onlar ne dese sanki nas gibi karşıladılar. Nas’a da uymuyorlardı ama, “içimizdeki beyinsizler”in sözlerine hemen inanıverdiler." ifadelerini kullandı.

KABE ÜSTÜNDE OYNANAN KİRLİ OYUN

Yazısında  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kaşıkçı davasının devrinden sonra görüşeceği Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a değinen Dilipak, Kâbe üstündeki kirli oyunu şu şekilde açıkladı:

"Bakarsınız Şeytan Mekke’yi, Medine’yi hedef almış. Ve yeni bir inkılabçı” bulmuş kendine Veliaht Prensi Muhammed bin Selman. Veliahd prens en son maskeli balo gibi bir karnaval düzenlemişti. Dünyanın en büyük kadın ve erkeklerin aynı mekanda kumar oynadıkları bir Casino’yu da açmıştı ülkesinde. Şimdi bir Buz revüsünün  Suudi Arabistan’da gösteri yapmasına geldi sıra. Ama önce üzerinde kelime-i tevhid yazan ve kılıç bulunan bayrağını değiştirecek, ardından milli marşlarını. 

Laiklik ve sekülerleşme yolunda adımları zaten atmaya başlarlar. Eğitim reformu kaçınılmaz. Kâbe’de, her milletten insanlar var diye ezanı birkaç dilden okuturlar mı bilmiyorum. Mesela bir ülkenin devlet başkanı Kâbe’yi ziyaret ederken, onun dilinden ezan gibi mesela. O yetmez, Kâbe’yi turistlerin de ziyareti ile belli hafta ya da günler için paralı-turistik ziyaretler düzenlenebilir. Kâbe’ye giriş ücretli olabilir mi bilmiyorum. En azından bazı bölümlere giriş paralı olabilir, içeriye sanat galerisi, müze gibi bölümler açılabilir.

Suudi Arabistan’da “Milli piyango” geç kaldı da, “Güzellik kraliçesi seçimi” ne zaman olur bilmiyorum. İster misiniz Suudi bayrağını gök kuşağı gibi yapsınlar. Mesela İsrailli, İngiliz ya da Amerikalı bir sanatçı çizebilir yeni bayrağı. Yeni marşı da onlardan biri yazsın, bestesini mutlaka “World Music Awards”ta ödül alan biri yapmalı. Dahası ilk okunacağı resmi törene mutlaka Biden, Kraliçe, Macron, Zelensky, Yitzak Hertzog, Türkiye’den kim katılır bilmem ama CHP’den biri mutlaka katılmalı ve tabii Arap Birliği, İslam Ülkeleri İşbirliği Konferansı Genel Sekreterleri yanında örnek almaları için diğer Arap ülkeleri temsilcileri de katılmalı. Son bir öneri: Milli marşı ilk Lady Gaga okusun! Hem de o gün bizdeki 19 Mayıslar gibi, kızlar dekolte kıyafetlerle meydanda dans etsinler. Elon Musk da gelse, Kâbe’nin üzerine meleklerin inişinin halogramik görüntüsünü show olarak sunsa ve bütün dünyadan canlı yayınlasa. Kâbe imamları papyon taksa, frak giyse! O gün bir de takvim devrimi, kıyafet devrimi de olsa!. Yeni bir milli eğitim, yeni bir kültür sanat, yeni bir tarih! Bunu yapana Nobel verirler. Time’, The Economist’e kapak olur kapak! Onların bizden istedikleri bu. Akşama büyük bir balo ve kokteyl. Eee bu da Allah’ın gazabının dünyamıza ulaşması için bir final olsun. Sonra ne olur bilmiyorum da, ne olacaksa ondan sonra olur. Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir. Bunlar olunca cemaat yine uyumaya devam edecekse bizim için yerin altı üstünden, dağlar şehir hayatından daha hayırlıdır."