Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, “Ben muhafazakar değilim ve muhafazakar kısma da hitap etmiyorum” dedi.

Muhafazakar kesimden kendisini izleyenler olabileceğini ifade eden Dilipak, “Oradan beni izleyenler olabilir. Onların da kim olduğuyla ilgilenmiyorum. Ben sağcı değilim, muhafazakar değilim, solcu değilim. Benim istikametim aynı. Ama aynı yerde durmuyorum. Ben dindarım. Hayatımdan daha değerlidir benim dinim. Benim kişiliğim o” diye konuştu.

Dilapak, Haber Global’de Buket Aydın'ın Koltuk programının konuğu oldu. Abdurrahman Dilipak'ın dikkat çeken cevapları şu şekilde;

HDP'nin kapatılma girişimlerine ve parti kapatmalara karşı tavrınız nedir?

Parti kapatmaların bir problem olduğunu biliyorum. Doğru bir yaklaşım değil. Kapatırsınız, başka bir isimle yeni bir parti kurulur. Bir sonuca gitmez bu iş. Dolayısıyla suç işleyeni yakalarsın cezalandırırsın. Kim olursa olsun.  HDP hakkında öne sürülen iddialar bilinmiyor muydu? HDP'nin adaylarının, örgütünün, PKK ile birlikte çalıştığını bilmiyor muyuz? Bu baştan biliniyor. Bu çözüm olur mu? Hayır, bana kalırsa. Siyasi bir kaos ortaya çıkabilir. Madem siyasi bir karar alınıyor. Bu siyasi kararın zamanlamasını da, bu kararın uluslararası ilişkilere yansımasını da, ülkedeki güvenlik politikalarının da iyi ölçülüp biçilmesi lazımdı. Bu eldeki bilgiler dün yok muydu? Şimdiye kadar beklediniz, niye biraz daha beklemediniz? Cevabını tam olarak bulamadığım ve umulan faydanın ne olduğundan emin olmadığım bir durum var. 

Siz neden Kovid- 19’un global bir oyun olduğunu düşünüyorsunuz?

Ben bunu bugün söylemedim. 4 yıl önceden olacakları anlattım. Bu İngilizlerin hazırlayıp, Amerika'da geliştirilip Çin'de patlatılan bir olay. H1N1 formatı üzerine geliştirilen üç ayrı grip mikrobunun sentezlenmesiyle elde edilen bir grip virüsü bu. Bu virüs üzerinde oynanan virüs olduğu için bize bunun kopyasını vermiyorlar. Mikroba izole edilmiş bir şekilde kimse ulaşamıyor. Mikrobu izole etmeden ona ilaç da üretemezsiniz. Aşı da üretemezsiniz.  Bu bir grip vakası. Farkettiyseniz hiç grip olay yok, öksüren bile yok artık. İnsanlar öksürmeye korkuyorlar. PCR testiyle pozitif ve negatif olmanız da hikaye. Hasta tespiti yok. Mikrop tespiti yok. O zaman bu ilaç niye bu tedbirler niye? Bu maske niye? Hasta olmanız ve bulaşı artırmanız için maske takmanız gerekiyor. Aşı olmadım. Normalde maske de takmıyorum, karşımdaki rahatsız olmadığı sürece. Bana ceza yazsınlar, ben mahkemeden cevabını veririm.  Maskeyle daha fazla mikrop alırsınız, daha az oksijen alırsınız. Eğer maske takıyorsanız normal şartlarda yarım saatte bir değiştirmeniz gerekir. Hele hapşırınca mutlaka değiştirmeniz gerekir. En geç iki saatte bir değiştirmeniz gerekir.  Aşı yapmak zorunlu olursa da mahkemeye veririm. Mücadele ederim bununla. 

Neden birileri bize çip takmak, insanları ve hayvanları birbirine benzetmek istiyor?

Ailesiz, yeni bir dünyadan söz ediliyor. Ve bu öjene hareketi dedikleri yeni hareket dünya nüfusunu da sınırlandırmak istiyor. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylara tepkiniz ne oldu? 

Diğer fakültelerde benzer atamalar olduğunda kimse ses çıkartmıyor. Boğaziçi'nin ayrıcalığı ne? Bir şeyin yasal olması hukuki ve ahlaki olduğu anlamına gelmiyor. Ehliyet ve liyakat açısından uygun değilse zaten reddettim gitti. Etiketlemeye gerek yok, kadın-erkek gibi. 

Muhafazakar gençliği nasıl buluyorsunuz?

Muhafazakar, liberal olup olmadığı beni ilgilendirmez. Herkes kendi yolunu seçer ve gider. Beni ilgilendiren, Müslümanım diyen bir kişinin iman ettim diye Allah'a söz veren kişinin o kitaptaki hükümlere bağlı olması gerekir.