Yeni Akit yazarı gazeteci Abdurrahman Dilipak, daha önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky'nin "Büyük İsrail olmak istiyoruz" sözlerini hatırlatarak BOP'ta 2.aşamaya geçildiğini söylemişti. Amacın, Ukrayna'dan, Kafkaslara ve hatta Kıbrıs'a kadar Büyük İsrail'in kurulması olduğunu belirten Dilipak bugünkü köşe yazısında uyarılarını sürdürdü.

AKP'LİLERE ÜSTÜ KAPALI GÖNDERME

"İman ve!" başlıklı köşe yazısında Dilipak, AK Partilileri üstü kapalı uyardı. "Kime iman etti iseniz onun “mü’min”i olursunuz. Güç mü, para mı, iktidar mı!" diye soran Dilipak, "Din gününde “İlahınız ve Rabbiniz kim” sorusu sorulacak. Kur’an’da bu soru açıkça soruluyor. “Din büyüklerinizi ilah ve Rab edinmeyin” diye. Din büyüklerinizi edinmeyin de devlet büyüklerinizi ilah ve Rab edinin de denmiyor. Hani birileri bir şey söylediğinde, o şey üzerinde düşünmeden ve birilerinin dediği şeyi onun dediği gibi yapıyorsanız, o şey sizin İlahınız ve Rabbiniz olur. Ve o “İlah”ı reddetmeden de iman etmiş olamazsınız." diyerek dikkat çeken göndermede bulundu.

"KADİROV'UN RUS YANINDA SAVAŞTIĞINI GÖRÜNCE İÇİM CIZ ETTİ"

Kadirov’un askerlerinin Ukrayna’da, toplu namaz kılıp, Rus ordusunun yanında savaşa katıldığını görünce içinin “cız” ettiğini söyleyen Dilipak, "Şu halimize bakın. “Ehli sünnet vel cemaat” olmadan Müslüman mı olunur da, biz onu bir mezhep topluluğuna ad yaptık. Tek sorun Kadirov değil, her ülkede benzer sorunlar var. Hep söylüyorum, yeniden iman edeceğiz. Dinimizi Allah’a has kılacağız. Kardeş olacağız. Allah’ın dinini ırklara, coğrafyalara has kılmayacağız. " ifadeleriyle uyarıda bulundu.

UKRAYNA'DA GİZLİ İSRAİL VAR!

Ukrayna krizinin geldiği noktaya değinen Dilipak, "İster misiniz dünya savaşı çıksın. Çin denizinde, Ortadoğu’da çıkacak derken Ukrayna’da patladı. Ve bu konuda da ne yapacağımızı şaşırıp kaldık. Rusya Ukrayna’yı kaybederse sadece bir miktar toprak mı kaybedecek, yoksa Karadeniz’de köşeye mi sıkışacak. NATO Ukrayna’dan sonra Gürcistan’ı, Ermenistan’ı da isterse ne olacak? Bakın eğer Rusya Ukrayna’yı kaybederse Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan’ı ilhak etmeye kalkabilir. Ukrayna’da gizli bir İsrail var.. Ukrayna’da gizli bir FETÖ de var. Bu saatten sonra artık bölgede sadece Ukrayna sorunu yok. Bu sorun AB ve NATO’nun geleceğini belirleyecek. Ukrayna yeni bir Irak, Yemen, Suriye’dir." tespitini yaptı.

DENGELER DEĞİŞTİĞİNDE İTTİFAKLAR DA DEĞİŞEBİLİR

Ukrayna krizinin en çok Türkiye'yi etkileyeceğini vurgulayan Dilipak, uyarılarını şu şekilde sürdürdü:

"Çatışmanın bütün tarafları, kendi içlerinde toplumsal, ekonomik ve siyasi krizler yaşayabilir. Türkiye de bu süreçten her anlamda en çok etkilenecek ülkelerin başında geliyor.

Bugünkü dengeler değiştiğinde ittifaklar da değişebilir.

Görünen o ki, bu süreçte ülkelerin, sınırları, rejimleri ve iktidar yapıları da değişecek. Bu süreç kısa sürmeyecek. Bu sürecin herkese ağır bir bedeli olacak.

Tabii savaşın galiplerini kestirmek çok mümkün değil. Nasıl bir dünyanın bizi beklediğini de bilmiyoruz. Bu süreç ciddi anlamda bir psikososyal travmaya, teolojik bir travmaya sebeb olabilir.

Onun için çok sabırlı olmamız gerek. Yardımlaşmamız gerek. Politik ve ideolojik tartışmalara bir son vermek gerek."