Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Türkiye'de yaşanan derin ekonomik kriz ve adaletsizlik üzerinden gençlere seslendi.

Bugünkü yazısında gençlerin önemine dikkat çeken Dilipak, "Haydi gençler sıra sizde! Elleri kan kokan, haketmediği makamlarda oturanlar ve cüzdanları haram paralarla dolu olanlardan yüz çevirin" dedi.

İşte Dilipak'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Adalet, barış, hürriyet herkese gerek. Bırakın herkes inandığı gibi yaşasın, düşündüğünü özgürce ifade edebilsin. Aynı ülkenin çocuklarının birbirine karşı “Kilitlenmiş çeneler ve sıkılmış yumruklar”la birbirinin üzerine yürümesi bizim düşmanlarımızın gönüllü tetikçiliğini üstlenmekten başka bir anlam taşımaz. Doğduğumuz ana-baba, toprak, zaman, derimizin rengi ve cinsiyetimizi biz seçmedik.
Bu yüzden kavga olmamalı. Biz “ya tende bir eş, ya dinde kardeşiz”. Bu ülkede insanlar insanca yaşayacak bir imkana sahipse, haksızlığa uğradığını adalet üzerinden hakkını arayabiliyorsa, adalet, barış ve özgürlük varsa, burada yaşayanları kovsan (!) da gitmezler! Bunlar yoksa, babanın oğlu da olsalar, bağlasanız da durmazlar. Şimdi yeniden düşünme zamanıdır! Haydi gençler sıra sizde! Elleri kan kokan, haketmediği makamlarda oturanlar ve cüzdanları haram paralarla dolu olanlardan yüz çevirin. Yeni, daha adil bir dünya mümkün. Bunun için ne yapabilirsin onu düşünmeye başla. Daha akıllı, bilgili, daha dürüst ve daha cesur olmalısın. Allah yardımcın olsun. "