Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşe yazısında Rusya - Ukrayna savaşı ile ilgili olarak Batı medeniyetini eleştirdi. Rusya'nın Ukrayna'yı bombalaması ile birlikte Batı dünyasının ses yükselttiği "Ukrayna’da insanlık ölüyor" çığırtkanlığına tepki gösteren Dilipak, "Bunlar, maşa varken ellerini ateşe uzatmazlar" dedi.

Yeni Akit yazarı Dilipak, Murat Kekilli'nin 10 ay önce Pakistanlı bir gencin Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’ye söylediği sözleri hatırlattığı paylaşımı aktararak yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Bunlar, maşa varken ellerini ateşe uzatmazlar. Ne kadar çok maşaları varmış bunların içimizde!
Pakistanlı genç, Gazzelilere karşı İsrail’i savunan Zelenski’ye "Rus uçakları Kiev, Kharkiv ve Odessa’yı bombaladığında bunun ne kadar acı verdiğini o zaman anlarsın!" demişti.
Şimdi Batı dünyası "Ukrayna’da insanlık ölüyor" diye bağırıyor. Evet insanlık ölmesin.
İnsanlık ölünce insan canavara dönüşür. Şimdi “Beyaz adam”a sormak gerek: Dünyada yaşayan dört ırktan biri olan ve dünyanın karasal büyüklüğünün üçte birinde yaşayan Kızılderilileri kim yok etti.
Kara derilileri kim köleleştirdi, sarı ırkı kim sömürdü.
Afganistan’da öldürülen 2.5 milyon insanın katilleri kimler?
Suriye’de 1.7 milyon, Irak’ta 1.2 milyon insanı kimler öldürdü.
Bosna Hersek’te Avrupa’nın gözü önünde öldürülen 1 milyon insanı kim öldürdü. Yemen’de öldürülen 950.000 insanın kanını dökenler kimlerdi. Sudanlı 700.000 insanı kim öldürdü.
Libya’da öldürülen 500.000 insanın hesabını kimden soracağız. Dünyadaki dört ırktan üçünü mahvedenler, onları öldürenler, sömürenler, sonra da bu kanlı serveti paylaşamadıkları için kendi aralarında 100 yıl savaşanlar kimlerdi!. Ulus devleti kuranlar ve yeni uluslararası düzeni kuranlar da bunlardı."