Siyasette son günlerde en çok konuşulan konularında başında AK Parti ve MHP’nin hazırladığı yeni Seçim Kanunu teklifi geliyor. Gazeteci Abdurrahman Dilipak da bugünkü “Siyasette ayak oyunları” başlıklı yazısında siyasetteki gelişmeler üzerinden eleştirilerini yazdı. Dilipak, “Birbirlerinin mezarını kazıyorlar. Herkes ötekine bu dünyada cehennemi yaşatıyor aslında. Erdoğan İsrail Cumhurbaşkanı ile el sıkışıyor ama kendi muhalefetine karşı daha katı.” dedi.

Abdurrahman Dilipak, “Yasa yapanlar da bir toplumun vebalini, sorumluluğunu, vekaletini omuzlarında taşıdıkları için, onların hayır ve şerlerine ortak oluyorlar. Haksızlıklar karşısında susuyorsanız vay halinize. Çünkü bu bizim olduğu kadar sizin de imtihanınızdır. Eğer seçtiklerimiz yanlış yapıyor ve sessiz kalıyorsak sormamız gerekmez mi, “içimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım.” diye.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, “Bizde siyaset büyük ölçüde ayak oyunlarından ibaret.. “Kazanmak için oynamak” da değil. Doğrudan, baştan sona oyun. Pragmatizmle başlayıp oportünizme kayan bir sapma da değil. Her şey bir “oyun”. Bu oyun masum bir oyun da değil, “Hile”li bir oyun. “Madrabazlık” da demek mümkün, bazı örneklerden yola çıkarak. “Hile-hurda” da denebilir. Tam bir algı operasyonu. Siyaset koridoru konkav-konveks aynalarla dolu. Herkes, herkes hakkında birçok şeyi bilir ama, aralarında bir dehşet dengesi olduğu için örterler. Bir açık yakalamak için, fırsat doğsun da diye, yapacaklarını yapmak için beklerler. Karşıt tarafın açığını yakalayınca habbeyi kubbe yaparlar, kendilerine gelince deveyi pire yaparlar. Siyasetin amigoluğuna soyunmuş Holigan “taraftar”lar ise goygoylarına devam ederler. Yok aslında birbirlerinden pek farkları aslında, hemen hepsi kendi gözündeki merteği görmez, ötekinin gözünde çöp arar." ifadelerini kullandı.

Karar verirken istişareye dikkat çeken Abdurrahman Dilipak, “Bakın “keskin sirke” politikaları küpüne zarar verir!. Kaçtığınızı sandığınız şeye doğru koşarsınız sonra. Dahası “Haddinden fazla şiddet, gayedeki hikmeti yok eder!.”Entrika üzerinde siyaset kurgulayanlar hukuku katlederler. Hukuk yara alırsa meşruiyet tartışması başlar. Unutmamak gerekir ki, dağ ne kadar yüksek olursa olsun, üstünden geçen bir yol vardır. Herkes birbirinin işini yokuşa sürerse, Allah onların işlerini sarp dağlara sardırır. Onların üstlerine pislik yağdırır. Allah işinizi “asân” eylesin istiyorsanız, siz diğerlerinin işini kolay kılın!" diye yazdı.