Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak bugünkü köşe yazısında sert ifadelere yer verdi. AKP içindeki AKP'lileri deşifre eden Dilipak, "“AK Parti içindeki AKP’liler” desem bozulurlar, herkes sus pus!" dedi

Dilipak'tan sert sözler: "AKP içindeki AKP’liler” desem bozulurlar"

Yeni akit yazarı Abdurrahman Dilipak, köşe yazısında "Çoğunluk", "tek adam, "Kemalizm" ve "AKP" kavramları üstünden dikkat çeken ifadeler kullandı.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE GÖNDERME

“Ne yani, bizi tek adam mı, azınlık mı yönetecek?" diye sorarak Başkanlık Sistemine gönderme yapan Dilipak, "Hatırlarsanız bu ülkede bir zamanlar “Tek adam” rejimi vardı. Her şey onun tarafından, ona göre ve onun için! “Ulu Önder” rejimi. “Tek adam” rejiminde “Tek adam”a “Monark” denir, rejimin adı da “Monarşi”dir. Yani “Padişahlık”, “Kırallık” rejimi! Ama bizde Cumhuriyet’in de “Tek adam”ı vardı." ifadelerini kullandı.

"23 NİSAN NEŞE DOLUYOR İNSAN!"

23 Nisan'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışına değinen Dilipak, "Neyse “bugün 23 Nisan neşe doluyor insan!”.. TBMM açıldı da, o meclisi daha o günlerde kapattık ve yenisini açtığımızda eskileri Ulus meydanında sallandırmadık mı! Mustafa Kemal o zamanlarda Vahdeddin’e “Halife ve Hakan efendimiz” diye mektuplar yazıyor ve “Kullarınız” diye imzalıyordu. Nereden nereye, Vahdeddin’in mezarı bugün hâlâ Şam’da!" dedi.

"AKP İÇİNDEKİ AKP'LİLER"

Yeşil Kemalistlere değinen Dilipak, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim “light İslamcı” yeşil Kemalistlere gelince, oportünizme varan siyasi pragmatizm onların gözlerini kör etti. Artık gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar, kalpleri var hissetmiyorlar, ne kendi gerçekleri, ne hayatın gerçekleri, “iman ettikleri” dinlerinin hakikati, tarihleri ile ilgili gerçeklerle yüzleşmek de istemiyorlar. “Müslümanların karikatür tipine” döndüler.

Yani sadece İslamofobik çevrelerin Müslümanları karikatürize çabalarından çok daha büyük bir tehdit bu sosyo politik davranışları ile “İslam sosyetesi”nin rezillikleri. İnsanlar onlara bakıp dinden soğuyorlar.

“ AK Parti içindeki AKP’liler” desem bozulurlar, genel olarak Müslümanları eleştirince ve eleştiri gerçekse o refleks oluşmaz. Bunu görüyoruz. “Kendilerine dokunmayan yılan bin yaşasın”!?. 

Bir üyelerine dokununca hemen bildiri yayınlıyorlar, bakıyorsunuz bir yolsuzluk patlıyor, herkes sus pus. "