Son dönemde hükümete yaptığı eleştirilerle gündeme gelen Yeni Akit’ten ayrılmasının ardından Habervakti’nde köşe yazmaya başlayan  Abdurrahman Dilipak, Türkiye’de üç konuda işlerin yolunda gitmediğini yazdı.

Önümüzdeki süreçte konut fiyatlarında dalgalanmanın ardından ani bir kırılma yaşanacağını belirtti. Dilipak ayrıca kaleme aldığı yazısında “TL’nin değeri ayrı bir konu. Bana kalırsa adalet ve yolsuzluk iddiaları toplumda ciddi infiallere yol açacak boyutta bir sorun haline gelebilir. Aile, gençlik, ahlak ve kaset iddiaları da ayrı bir sorun." ifadeleri kullandı.

Abdurrahman Dilipak mevcut süreçte herkesin sorumlu ve dikkatli davranması gerektiğini vurgulayarak, "Tansiyonun düşürülmesi şart. Adaletin rayına oturtulması gerek. Adalet mülkün temelidir” düşüncesini dile getirdi.

Dilipak, insanlar artık her şeyden, herkesten şüphelendiğini belirterek yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Kime ve neye inanacağını, güveneceğini bilmiyor. O makyajlanmış kamu araştırma raporlarına kimse inanmıyor. Sürekli tekrarlanan şunu şunu yaptık sözleri bile artık anlamsızlaştı. Bu 15 Temmuz’da şehit aileleri ve gaziler neredeydi? Bu güven kaybının sebepleri, sebep olanların kim oldukları araştırmalı.
Bu insanları vitrine koyarak ve bir takım iddiaları soruşturmadan üstlerini örterek bu tepkileri göğüsleyemezsiniz. Bir takım kurbanları günah keçisi olarak halkın önüne atıp yargılayarak da bu işi geçiştirmekten söz edenler yanlış yapıyorlar. Bunu FETÖ davalarında gördük! 15 Temmuz'la ilgili çözülmede bunun etkisi büyük. Artık insanlar 15 Temmuz'la ilgili her anlatılana da inanmıyorlar. Cevabını bulamadıkları sorular var! Bunu görün!”