CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, iktidarın Suriye politikasını acilen değiştirmesi gerektiğini söyledi.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, iktidarın Suriye politikasını acilen değiştirmesi gerektiğini söyledi. Her gün şehit haberleri geldiğini anlatan Abdüllatif Şener, "Türkiye'nin Suriye topraklarına girdiği günden itibaren şehit olan askerimizin sayısı 250'ye yakın. Bu politikalar sonrasında, Türkiye'nin; Suriye politikalarından ne kazanıp ne kaybettiğine bakmamız lazım" dedi.


İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ise acil olarak çatışmaların gelişmesini engelleyici bir iletişim stratejisi ile Moskova ve Şam'la Türkiye'nin güvenlik çıkarlarını muhafaza edici bir anlaşmaya varılması gerektiğini ifade etti. 

Abdüllatif Şener, konu ile ilgili olarak şunları söyledi, ''Türkiye, en başından beri Suriye politikalarında yanlışlar yapıyor, bundan hiç bir şey kazanmazken, etrafı terör örgütleriyle doldu. Göç nedeniyle terör gruplarının bile bombalanmaması, yerlerinden çekilmemesi için Suriye ile çatışma noktasına gelindi.

Bu karmaşık süreçler; hükümetin yanlış politikalarıyla ortaya çıktı. Gözlem noktaları ve oraların tahkimi için bölgede bulunan askerimiz, son saldırılarda şehit olmuşlardır. Maalesef, yanlış politikalar yüzünden bedel ödüyoruz. Terör örgütünün bulunduğu yerlere gözlem noktası yapmak bu yanlışların eseridir. Soçi'de 2018'de bu İdlib'teki terör gruplarına yönelik sorumlulukların altına girmesi de yanlıştı"

İYİ Partili Ümit Özdağ ise bu konuda şöyle konuştu, "Suriye'de, Suriye ile bir çatışma; en fazla, PKK ve YPG'ye yarayacak. PKK ve YPG'nin Fırat'ın doğusunda içine girmiş olduğu bölgeselleşme sürecini güçlendirecek, onun üzerindeki baskıyı kaldıracak bir yeni dönem başlatacaktır. Erdoğan'ın böyle bir hataya düşmemesi gerekir. Türkiye'ye yönelik en büyük tehdit; Suriye topraklarına kurulması hedeflenen bir PKK'dan gelir." dedi.