Bir dönem  AK Parti’de Başbakan yardımcılığı da yapan Abdüllatif Şener elektrik dağıtımının özelleştirilmesi kararına ilişkin yaptığı konuşmada sürpriz bir Erdoğan çıkışı yaptı.

CHP milletvekili Abdüllatif Şener geçmişe AK Parti’de görev adlığı dönemde dönemin Başbakanı olan  Cumhurbaşkanı Erdoğan’la elektrik dağıtımının özelleştirilmesi kararına ilişkin yaptığı tartışmayı anlattı

Bir haber sitesine konuyla ilgili konuşan Şener , TEDAŞ'ın özelleştirme kapsamına alındığı önemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı çıktığını belirtirken “Elektrik özelleştirilmesi gereken bir iş değildi. Elektrik özelleştirmelerinin sözleşmelerin muhtemelen alt yapının yenilenmesi de vardır. Hazır tesis bu. Alan şirketlere aittir bunu yenilemek. Ancak bunun denetlenmediği, takip edilmediği için Isparta örneğini görüyoruz. Hükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketlerin elinden alınıp, tekrar devletleştirilmesi gerekiyor." İfadelerini kullandı.

"ERDOĞAN 2 AY BANA KÜS KALDI"

Bu konu yüzünden Erdoğan ile tartıştığını anlatan Şener “rdoğan hükümetindeki ilk haftalarda, onun yöntemiyle bu işin yapılamayacağını söylediğim için aramızda tartışma çıktı. O tartışmadan sonra ben özelleştirme idaresini bıraktım. ‘Kime verirsen ver’ demiştim. Beni Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan çıkarmamıştı. Bazı özelleştirme kararları getirdiler bana, imzalamadım. 2 ay küs kaldık, konuşmadı benimle.” Diye konuştu.