Konya Milletvekili  Abdullatif Şener,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın serveti üzerinden katıldığı canlı yayında olay olacak açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ' haramzade' olmakla suçlayan Şener, "Haramzade olanın, başkasını haramı helali biliyor mu diye sorgulama hakkı olmaz" dedi.

Canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haram yediğini söyleyen Şener'in, çok sert ifadeleri kullandığı konuşması şu şekilde:

"Parmağındaki yüzüğü göstererek 'Eğer  Tayyip Erdoğan'ın bu yüzükten başka mülkü var derlerse bilin ki o gün Tayyip Erdoğan hırsızlık yapmıştır' diyen de kendisidir. Senin, çocuklarının, damatlarının mal varlığı nedir? Koy ortaya, koyabiliyor musun? Bu zenginleşmenin kaynağı nedir? Hesabını verebiliyor musun? Eğer yaran yoksa, sıkıntın yoksa 'gelin araştırın' dersin; ama 'yaklaşmayın oraya' diyorsan senin ve ailenin, yakınlarının mal varlığında problem var demektir. Zaten bugün bu sorun olduğu için dünyanın öbür ucunda Amerikan parlamentosunda senin ve ailenin mal varlığı konuşuluyor. Amerika senin mal varlığın üzeriden 'Bak inceleriz ha, bak araştırırız ha' diyerek Türkiye'ye problem oluşturuyor. Senin mal varlığın, Türkiye'nin milli güvenlik sorunu haline geldi. Bu haram değilse başka ne haramdır? Senin bu haramdan haberin yok mu? Veya bu kadar harama bulaşmış biri olarak başkasının haramı helali bilmediğini söyleme cesaretini nereden buluyorsun?" 

"İNSAN ALLAH'A VE İNANDIĞI DİNE İFTİRA ATAR MI?"

Sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İslam dinini istismar ettiğini söyleyerek yaptığı haramları ayet, hadis ve dini kavramlarla örtbas ettiğini kaydeden Şener, şu şekilde ifade etti:

"Eğer vicdanın biraz rahatsız olmuş olsaydı haramı helali kullanamazdın. Dini hassasiyet olsaydı ve bütün mal varlığını şeffaflaştıramıyorsan bu kavramları kadar kolay kullanamazdın. İnsan inandığı Allah'a iftira atar mı, inandığı dine iftira atar mı? İnsan kendi günahlarını ve çirkinliklerini örtmeye kapatmaya ve onu kendisine delil yapmaya alışır mı? Tertemiz olursun ve benim inancıma sahip insanlar 'bak böyle' dersin. Herhangi bir ayeti, hadisi, fıkıh meselesini kullanmadan istismar etmeden halinle 'bak ben inanmış bir adamım, tertemizim, harama bulaşmadım' diye gösterebiliyor musun? Lisanı hal ile anlatamadığın bir durum varsa ortadaki halin hal değildir ve kavramları istismar ederek bu durumu düzeltemezsin."