CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Meclis Genel Kurulu’nda dün akşam Bankacılık Kanununda değişiklik öngören kanun teklifi görüşmelerinde söz aldı.

AK Parti'ye yönelik çok sert eleştirilerde bulunan Şener, "Ülkede böylesine ne yaptığını bilmeyen bir iktidar, Hükûmet yüzünden ekonomi bir büyük felaketin içerisindedir" ifadelerini kullandı.

Tarafsız Haber Ajansı'nın aktardığına göre Abdüllatif Şener şu ifadeleri kullandı:

“EKONOMİ BİR BÜYÜK FELAKETİN İÇERİSİNDEDİR”

Ülkede böylesine ne yaptığını bilmeyen bir iktidar, Hükûmet yüzünden ekonomi bir büyük felaketin içerisindedir. İşsizlik, tarihimizin hâlen en yüksek işsizliğidir, dünyanın en yüksek işsizliklerinden biridir ve büyük bir sorun olarak önümüzde durmaktadır.

Diğer taraftan, enflasyon, yıllık, on iki aylık ortalamalara göre, resmî rakamlarda bile yüzde 15 civarındadır ama gerçek enflasyonun ne olduğuna baktığımızda, bunun daha da yüksek olduğu açıktır.

“ÇİFTÇİ TARLASINI EKEMEZ HÂLE GELMİŞTİR”

Çiftçi tarlasını ekemez hâle gelmiştir. Girdi fiyatlarındaki yükseklik, ürünlerinin para etmemesi nedeniyle nereye giderseniz gidin, hangi tarım ürünüyle meşgul çiftçiye yaklaşırsanız yaklaşın mutlak surette feryat işitmektesiniz. Sadece tarım sektörünün 110 milyar Türk lirası borcu vardır. Borcun içine batmış, borcunu ödeyemeyen çünkü girdi fiyatları yükselmiş, ürünleri para etmemiş, borcunu ödemekte zorlanan, haciz tehdidi, baskısı altında ne yapacağını bilmeyen bir çiftçi kitlesi vardır. Esnaf aynı durumdadır, dar ve sabit gelirliler de enflasyona ezdirilmiştir.

“DAHA ÇOK BORÇ PEŞİNDE KOŞARAK YOL ALMAYA ÇALIŞMAK BİR ÇÖZÜM DEĞİLDİR”

Kendi çıkardığı krizi çözmek yerine daha çok borçlanarak, daha çok borç peşinde koşarak yol almaya çalışmak bir çözüm değildir. Merkez Bankası'nın ve Hazine'nin kaynaklarını tüketip şimdi Türkiye Varlık Fonu'nu borç iştahının merkezine dönüştürmek de asla bir çözüm değildir.”