Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim'den deprem uyarısı geldi: "Sadece ilçe belediyelerinin, sadece İBB’nin ya da sadece hükümetin adım atması olumlu ama yeterli değil."
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul'un 39 ilçesinde düzenleyeceği "Halkla Buluşma Programları"nın ilkini Esenler'de gerçekleştirdi. Programda bir konuşma yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, İstanbul'da deprem gerçeğini gündemden düşürmeyeceklerini ifade ederek, "Geçtiğimiz günlerde Silivri açıklarında yaşanan depremden sonra, kamuoyunu iki hususa kilitlediler. Birincisi hangi toplantıya kimin çağırıldığı ya da çağırılmadığı. İkincisi deprem toplanma alanlarının yeterli olup olmadığı. Birinci husus, deprem tehdidi altında olan bir şehirde asla yaşanmaması gereken bir tartışmaydı. Siyasi olarak kazanç elde etme çabasıydı. Kabul edilebilir bir durum değildi. İkinci husus ise, biraz daha işin özüne dokunmuş olsa da, sanki tek sorun toplanma alanlarıymış gibi bir hava oluşturması açısından kabul edilebilir bir durum değildi" şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZ ADINA TAKİPTEYİZ

İBB'nin yakın zamanda açıkladığı plana da değinen Başkan Sevim, "Birkaç gün önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenleri içeren bir plan açıkladı. Biz, yerel yönetimlerde adeta okul olmuş bir hareket olarak, İstanbul’daki 40 belediyenin tamamı takip ettiğimiz gibi, bu açıklamaların gereğinin yerine getirilip getirilmediğini milletimiz adına titizlikle takip edeceğiz" diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLER VE MERKEZİ İDARE BİRLİKTE ÇALIŞMALI

Deprem konusunda yerel yönetimler ve merkezi idarenin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Sevim, "Şu iki hususa da vurgu yapmak istiyorum. Birincisi, Bu konu çok acil. Bu konu siyaset üstü. Bu konuda geçen her dakika aleyhimize. Bunun için sadece ilçe belediyelerinin, sadece İBB’nin ya da sadece hükümetin adım atması olumlu ama yeterli değil. Bu konuda herkes bir araya gelmeli. Adımlar süratli ve koordineli biçimde atılmalı. İkincisi, kentsel dönüşüm süratli ve vatandaşımız lehine olacak şekilde çözümlenmeli. Yıllar geçti. Artık bu mesele bitmeli. Rantı değil halkı önceleyen çözümler hızlıca hayata geçirilmeli. İlgililer artık ya adım atsınlar ya da evlerini riskli bölgelere taşısınlar" ifadelerini kullandı.

Resim

BİR ÇOK SÜRPRİZE İMZA ATACAĞIZ

Saadet Partisi'nin 3 Kasım'da Ankara'da gerçekleştireceğini 7. Olağan Kongresi'ne dair de açıklamalarda bulunan Sevim, "Ankara’nın en büyük spor salonunda muhteşem bir kongre gerçekleştirmek için parti olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 'Gelecek Saadet ile Gelecek' sloganıyla düzenleyeceğimiz kongremizde, birlikte 2. Erbakan dönemini yaşadığımız Genel Başkanımız, Bilge Başkan Temel Karamollaoğlu önderliğinde, bir çok sürprize imza atacağız" şeklinde konuştu.

3 KASIM, 31 MART GİBİ DÖNÜM NOKTASI OLACAK

3 Kasım kongresinin Türk siyasetinde yeni bir milat olacağını ifade eden Sevim, "Türkiye’de 31 Mart seçimleri sonrası, taşların yerinden oynadığı, hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, yeni bir siyasi dönem başlamıştı. 3 Kasım'da böyle bir tarih olacak. Türk siyasetinde yeni bir dönüm noktası olacak. Hep birlikte göreceğiz ki, Saadet Partisi, önümüzdeki süreçte, siyasetin parlayan yıldızı ve en büyük iktidar adayı olacak" dedi.

İSTANBUL'DA EN AKTİF PARTİ OLACAĞIZ

Saadet Partisi İstanbul Teşkilatı olarak da yeni döneme hazır olduklarını vurgulayan Abdullah Sevim, "Biz de İstanbul İl Teşkilatı olarak, bu yeni döneme, bu yeni siyasi atmosfere uygun olarak hazırlıklarımızı yaptık, yapıyoruz. Silivri’den Tuzla’ya, 7’den 70’e, bütün İstanbulluları, istisnasız bütün İstanbulluları kucaklayacağız. İstanbul’da en aktif parti biz olacağız. Saadet Partisi’nin önlenemez yükselişinde başı çeken teşkilat olacağız" diyerek sözlerini sonlandırdı.