Yetkin, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 22. Avrasya Ekonomi Zirvesi”nde yaptığı konuşmayı gündemine aldı

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Marmara Grubu Vakfı tarafından düzenlenen “22. Avrasya Ekonomi Zirvesi”nde yaptığı konuşmayı ele aldı. Abdullah Gül'ün popülizm üzerine yaptığı konuşmanın baskın medyada yer almadığını belirten Yetkin, "AKP’nin kuruluşundaki üç temel direğinden biri olmuş olan. Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve nihayet Cumhurbaşkanlığı yapmış Gül gibi bir siyasetçinin sözleri dahi dikkatlerden kaçırılmak isteniyor" ifadelerini kullanarak tepkisini orta koydu.

Murat Yetkin'in konuya ilşkin yazısının ilgili bölümü ise şu şekilde;

"Türkiye’de medya çok değil, bundan iki-üç yıl önceki durumunu koruyabilseydi, önceki cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçtiğimiz günlerde yaptığı önemli bir konuşmayı muhtemelen manşetlerde okuyabilirdiniz. Ne yazık ki bırakalım artık muhalefet parti liderlerinin, sözcülerinin söylediklerini, AK Parti’nin kuruluşundaki üç temel direğinden biri olmuş, Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve nihayet Cumhurbaşkanlığı yapmış Gül gibi bir siyasetçinin sözleri dahi dikkatlerden kaçırılmak isteniyor. Zannediliyor ki, tek sesli oldukça satışları düşen gazetelerinde yazılmazsa, bundan beş yıl önce ilk elliye giremeyecek izlenme oranlarıyla güya rekor kıran haber kanallarında yayınlanması engellenirse duyulmayacak ve böylece bu kandırmaca ilelebet sürecek.
Öyle olmuyor tabii. İşte bakın geçen hafta Kartal’da bir bina durduk yerde çöktü. Siyasi ve toplumsal haberler yerine asayiş haberlerine yönlendirilen televizyon kanalları bu konuya yoğunlaşır yoğunlaşmaz da yayın yasağı geldi. Aman kimse duymasındı. Sonra ne olur ne olmaz, memlekette kötü giden bir şeyler olduğu düşünülebilirdi; önümüz seçimdi. Peki, ne oldu? Duyulmadı mı?"


Murat Yetkin'in "Abdullah Gül: Otoriter yönetim içeride kutuplaşma, dışarıda savaş getirir" başlıklı yazısının tamamına buradan ulaşabiliriniz.