Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Abdullah Gül'ün yeniden siyasete gireceği iddiasını dile getirdi.

"BÜYÜK KOALİSYON" İDDİASI

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, dün kaleme aldığı yazısında benzer iddiaları bugün de sürdürdü.

Dünkü yazısında "Günlük gelişmelerin ışığında Ankara siyaset kulislerinde  erken seçim ve sonrasında parlamenter sisteme dönüşle beraber, “büyük koalisyon” formülü çerçevesinde  Cumhurbaşkanlığını Abdullah Gül’e, Başbakanlığı  Tayyip Erdoğan’a, Dışişlerini  Kemal Kılıçdaroğlu’na, ekonomi patronluğunu da  Ali Babacan’a veren senaryolar konuşuluyor… Ancak bence daha oraya var!.." ifadelerini kullanan Takan, iddiasını bugün de sürdürerek, AK Part'nin içinde de 'Abdullah Gül' isminin zikredildiğini ve gelecek hesaplarının Gül'e göre yapıldığını öne sürdü.

"ABDULLAH GÜL'ÜN REYTİNGİ AKP İÇİNDE ÇOK ARTTI"

Takan, bugünkü yazısında , "Eskisine göre Abdullah Gül’ün reytingi AKP içinde çok arttı. Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki seçimde AKP parlamento yapısını önemli bir oranda değiştireceği apaçık ortada. Bunu ben değil has AKP’liler söylüyor. Bir daha listeye giremeyeceğine kanaat getiren AKP mebuslarının dilinden bugünlere “Abdullah Gül” hiç düşmüyor. Gelecek hesapları ona göre yapılıyor!.." ifadelerini kullandı.

Takan, ‘Bir yerlere çökecekler ama nereye?..’ başlıklı yazısını şöyle sürdürdü:

“‘Abdullah Gül’ün İstanbul ofisinde durumlar nedir?’ diye sual ederseniz. Yakın çevresinden duyduklarıma göre; Abdullah Gül, ‘Bu iş inşallah üstüme kalmaz’ diyormuş. Tercüme edeyim efendim; İstemem yan cebime koy!..”