Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen olaylardan dolayı üzgün olduğunu belirten 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün avukatı Latif Cem Baran, isminin birlikte anılmasından rahatsız olduğunu ifade ettiği Deva Partisi Başkanı Ali Babacan’a tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından Ali Babacan’ın yayınladığı mesaja tepki gösteren Baran, “Senin bu ‘sahte duruşlarını’ gördüğümüz için yanımızda değilsin, olamazsın” dedi.

AKP Kurucuları arasında yer alan ve parti kuruluş aşamasında Babacan’la görüştüklerini ifade eden Baran, neden isminin DEVA Partisi ile anılmaması gerektiğini açıkladı.

Baran “Kendi siyasi çıkarları için maksadını aşmış bu gösterilerin savunulması vicdanen ve siyaseten doğru değildir. Bu sahte duruşları ve kendi siyasi çıkarları uğruna toplumsal değerleri hiçe sayan politikalarını çok daha önceleri gördüğüm için ismimin DEVA Partisi ile anılmasını istemedim. Bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu bugün bir kez daha görüyoruz” dedi.

“GENÇLER ALET EDİLİYOR” İDDİASI

Boğaziçi kampüsünde yaşanan olaylarla ilgili açıklamada bulunan Baran, “Ülkemizin çok değerli bir üniversitesinde pırıl pırıl gençlerimiz maksadını aşmış bir provakosyana alet edilmektedir. Gençleri kalkan olarak öne sürenler ve maksatları apaçık ortadadır. Türkiye bir hukuk devletidir. Konu ve ortam ne olursa olsun toplumsal değerlerimize hakaret ve de terör propagandası kabul edilemez, edilmemelidir. Bu gençlerimizi daha bilime, eğitime, daha ferah bir Türkiye gerçeğine odaklamamız gerekirken, kendi siyasi çıkarları için provake eden saldırganlaştıran zihniyette suç işlemektedir” ifadelerini kullandı.