ABD  Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, büyük tartışmaların odağında Avrupa ve Orta Doğu turunu gerçekleştiriyor. Ajandasına Ankara'yı eklemeyen Pompeo'nun Türkiye ziyareti geçtiğimiz hafta çok tartışıldı. Veda turu olarak da nitelendirilen ziyaretlerin ilki önceki gün Paris'te gerçekleşti. Pompeo, turun ikinci ayağında Türkiye'ye geldi. Dün akşam saatlerinde Türkiye'ye inen Pompeo bugün Fatih'teki Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Ardından Pompeo, Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos ile görüştü. Ziyaret sonrasında patrikhaneden çıkan Pompeo Rüstem Paşa Camii'ni ziyaret etti.

BARTHOLOMEOS İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve beraberindeki heyet, Fatih'teki Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti.  Pompeo'nun, Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos ile yaptığı görüşme öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı. Patrikhane ziyaretinden sonra Aya Yorgi Rum Patrikhane Kilisesini gezen Pompeo, burada mum yaktı. Pompeo, daha sonra 1. Bartholomeos'u makamında ziyaret etti. İkili arasında 1 saat 19 dakika süren görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

RÜSTEM PAŞA CAMİİ'Nİ ZİYARET ETTİ

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’ya eşi Susan Pompeo ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield eşlik etti. Pompeo, Patrikhane ziyaretinin ardından Eminönü'nde bulunan Rüstem Paşa Camisi'ne geçti. Pompeo'nun  İstanbul'daki programının ardından Gürcistan'a geçmesi bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Türkiye ziyaretinden kareler:

                        Aya Yorgi Rum Patrikhane Kilisesi

                        Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos, Pompeo ve eşi Susan Pompeo

                        Pompeo ve eşi Susan Pompeo Rüstem Paşa Camii'ni ziyaret etti

                       TGB üyeleri, Pompeo'nun Fener Rum Patrikhanesi ziyaretini protesto etti