Gazeteci Halim Öztoprak, "Gazeteciler doğruları yazdığı için işinden edilmemeli. Pandemi sürecinden gazeteciler de olumsuz etkilendi. Belediyeler tasarruf genelgesi dahilinde gazetelere abone olmamakta. Böyle bir dönemde doğru haber yazdığı halde Anadolu Ajansı'nın yurt muhabirini kovması üzücü" iddiasında bulundu.

"AKP'Lİ BAŞKANIN KARDEŞİNİ HABERLEŞTİRDİĞİM İÇİN AA'DAN KOVULDUM"

Gazeteci Halim Öztoprak, konuşmasının devamında olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

AK Parti Yumurtalık İlçe Başkanı Soner Oğuzsoylu'nun kardeşi Gölovası Mahalle Muhtarı azası Kemal Oğuzsoylu'nun, Gölovası Mahalle Muhtarı Metin Göregen tarafından sahilde bir lokantada tabancayla vurulması olayını haberleştirdim.
Haberi de yaklaşık 3 yıl görev yaptığım Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü'ne servis ettim. Ancak bu haberin yayınlanmasından sonra Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü'ne şikayet edildim.
Bu şikayetten sonra da Anadolu Ajansı muhabirliği görevime son verildi Gazeteciler doğruları yazdığı için işinden edilmemeli. Pandemi sürecinden gazeteciler de olumsuz etkilendi. Belediyeler tasarruf genelgesi dahilinde gazetelere abone olmamakta. Böyle bir dönemde doğru haber yazdığı halde Anadolu Ajansı'nın yurt muhabirini kovması üzücü."