A Haber'de yayınlanan programa katılan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, iktidarın takındığı tutumu eleştirerek "Türkiye'den beyin göçü olur tabi" diye sert söylemlerde bulundu.

ABD'de İç Hastalıkları ve Kardiyoloji bölümü alanında çalışmalar yapan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, A Haber'de katıldığı "Memleket Meselesi" adlı programda iktidarın tutunduğu tavrı eleştirdi. Nobel ödülü aldıktan sonra Türkiye'ye geri dönüş yapan Aziz Sancar'ın şuan sessizliğe büründüğünü ve birilerinin Sancar'ı susturduğunu iddia eden Çilingiroğlu "Bana çok gençler geliyor, hocam biz bu ülkeden gitmek istiyoruz.

Biz Türkiye'den gelelim yanınızda eğitim alalım diyorlar. Beyin göçü diyorsunuz ondan sonra da... Beyin göçü olur tabi." diyerek sert söylemlerde bulundu.

Çilingiroğlu son günlerde ortaya çıkan darbe iddialarıyla ilgili haberlerle ilgili olarak "Halen daha bilmem kim adam ne zaman asılmış nolmuş onu söylüyorsunuz haberlerde... Yazık ya biraz ilerleyin" dedi.

Öte yandan Çilingiroğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektörünün yaptığı ilk 500'te 6 tane üniversite açıklamasına da değinerek "İlk 500'te 6 tane üniversite var diyeceğine ilk 100'de şu üniversitemiz var diye çık karşıma. Hangi ilacı buldun, hangi teknolojiyu buldun" ifadelerini kullandı.