Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 yıl önce 90 Bin TL'ye yapımı tamamlanan yer saati, toprakla kapatıldı.

Şehrin muhtelif yerlerine sembol eserler yapmak için yola çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi, araç trafiğine kapattığı Kazım Karabekir Caddesi'ne yer saati yaptı.

Dönemin Fen İşleri Daire Başkanı Selim Büyükkarakurt, yer saatinin uzun araştırmalar sonucunda yapıldığını belirtmiş ve korunmasının 24 saat kameralarla sağlanacağını ifade etmişti.

Temmuz 2006'da tamamlanan ve 90 Bin Türk Lirası'na mal olan yer saati, Ocak 2021'de başlayan çalışmalar sonucunda üzeri toprakla kapatıldı.

İşte, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Temmuz 2006'da yapılan yer saati için Fen İşleri Daire Başkanı Selim Büyükkarakurt'un yaptığı açıklama:

Yer saatine vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Selim Büyükkarakurt, Zafer bölgesinde yapılan çalışmaların bütün içinde yer alan yer saatinin uzun araştırmalardan sonra yapıldığını belirterek, yer saatinin güzelliğinin çevresindeki granitlerin tamamlanmasıyla ortaya çıkacağını ifade etti. Saatin camının takılarak diğer montaj işlemlerinin tamamlandığını, elektrik tesisatlarının da tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Büyükkarakurt, bir hafta sonra tamamlanacak olan saatin bölgeye ayrı bir güzellik katacağını söyledi.

Saatin bir simge eser olarak yapıldığını hatırlatan Büyükkarakurt, insanların yürüyüş alanları üzerinde yer alan, geceleri ışıklandırmaları ile dikkat çekecek olan saatin herkesin ilgisini çekeceğini belirtti. Saatin üzerindeki camın 6 ton yük taşıdığını kaydeden Büyükkarakurt, saatin teknik özelliklerini şöyle anlattı: 'Saatin üzerindeki 3.5 cm uzunluğundaki cam iki parça halinde üretilerek monte edildi. 4 metre çapındaki camın çevresine siyah bir granit döşenecek ve onun üzerine de pirinçten rakamlar yapılacak. Saatin içinde 20 tane florasan lamba var. Saatin korunması da 24 saat kameralar tarafından sağlanacak. Herhangi bir arıza ve elekrik kesintisi ile yaz-kış saati değişikliklerinde ise, saat uydu sistemi ile kendi ayarını yapabiliyor. Bir hafta sonra yapılan çalışmanın güzelliği daha iyi anlaşılacak.'

Şehrin farklı bölgelerine simgesel eserler yapılacağını kaydeden Büyükkarakurt, yine Zafer bölgesine yapılacak Zafer Anıtı'nın bölgeye ayrı bir anlam kazandıracağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Milli Gazete