Sabah yazarı Hilal Kaplan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun linç girişimine uğradığı olayla ilgili olarak CHP'lilerin "Şehit yakınlarını terörist ilan etmeye kadar işi vardırdığını" iddia etti. Kaplan'ın bu ifadelerine tepki Gazeteci İsmail Saymaz'dan geldiği görüldü.

Kaplan bugünkü yazısında, "Kılıçdaroğlu, PKK  terörüne dört şehit verdiğimiz günün ertesi, şehit Yener Kırıkçı'nın cenazesine katılıyor. Üstelik öncesinde hiçbir güvenlik yetkilisine haber dahi verilmiyor. Maalesef sözlü tepki fiziki tepkiye dönüşüyor. PKK sivil, asker, polis demeden kan döktüğünde "Şiddet nereden gelirse gelsin" orta yolcuları sazı eline alıyorlar. Nerdeyse şehit yakınlarını terörist ilan etmeye kadar işi vardırıyorlar. Nitekim Kılıçdaroğlu, yüzlerce insanımızı öldüren YPG'ye terör örgütü diyemeyen Kılıçdaroğlu, "Bunlar terörist, PKK'dan farkları yok" diyebiliyor!" ifadesini kullandı. 

Saymaz, sosyal medya hesabından bu yazıyı paylaşarak Kaplan'ın, "9 yıl önce PKK tarafından şehit edilen Mehmetçiklerimizin dinen şehit, TSK’nın peygamber ocağı olmadığını savunduğunu" hatırlattı. Saymaz, Kaplan'ın "TSK gerçekten peygamber ocağı olsa Arife günü kan döker miydi" tweet'ini paylaşarak, "Hilal Kaplan şimdi CHP’lileri şehit yakınlarını terörist ilan etmekle suçluyor" dedi. 

Saymaz Kaplan'ın 8 Mart 2011'deki paylaşımına da dikkati çekti. Kaplan'ın o tarihte yaptığı paylaşımda 9 kere "Sarı-Kırmızı-Yeşil" yazdığı dikkat çekti.

Daha önceki yıllarda Twitter'dan bir kullanıcıya yanıt veren Kaplan "Şehitlik kavramı İslam'da vardır. 'Türk-Kürt' savaşı dediğimiz hadisede ise 'şehit' yoktur. Anlaması çok mu zor hakikaten?" diye yazmıştı.

Kaplan bir dönem eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ifadelerini desteklemiş, "Türk Bayrağı" ifadesinin tartışmaya açılmasını istemişti. Kaplan A Haber ekranlarından, "Türk Bayrağı'nın adı değişsin, Demirtaş'ın dediği olsun" demişti.