AK Parti ve MHP’nin yeni seçim kanunu teklifi Meclis’e gelmesinin ardından ayrıntıları da belli oldu. Muhalefet cephesi yeni teklifle birlikte ittifaklara tuzak kurulduğunu ifade ediyor. Gazeteci yazar Necati Doğru bugün kaleme aldığı yazısında, “2018 seçimlerinde pusu kurulmuş; “ittifak gücü” öne çıkartılmıştı. Bu pusu döndü, kuranları vurdu.” dedi.

Geçmişte MHP ile kurulan 8 ayaklı pusunun sadece iki ayağının kurulduğunu belirten Necati Doğru, “Sadece tek ayağı tuttu: İlk turda Cumhurbaşkanı seçildi. Ancak Türkiye'nin ana siyasi damarlarında uyuşmaz, bir araya gelemez diye düşündükleri; Atatürkçü-Solcu, Milliyetçi-Muhafazakar, Doğucu İslamcı çizgilerden yeni birleşme enerjisi çıktı. Unutuluyor. Unutulmasın.” diye yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, şimdi de seçim kanununda değişiklik teklifinin içine “daha az oy alsak bile biz iktidardan gitmeyelim katakullisi” yerleştirildiğini belirtti. Necati Doğru, “Bu katakullinin hedefi; “Tek Adamlı dönemden ibret olsun, bir daha yaşanmasın diye hesap soracağı” sözünü veren 6 partili ittifakı dağıtmak. Devleti kullanmak. Adaleti alet etmek. Oyun namusu ile seçimin şerefine pusu kurmak! Muhalefet bu pusuyu halka iyi anlatır. Boşa çıkartır. Çünkü! Narkoz etkisi bitti.” dedi.

Doğru yazısına şöyle devam etti:

“İstanbul seçimleri yenilenme sırasında da Cumhurbaşkanı, forsuyla, protokolüyle, bütçesiyle, harcamalarıyla kendi partisinin propagandasını yapmıştı. Fark 13 binden 800 bine yükseldi. Yeni teklifte yine partili cumhurbaşkanına devlet imkanlarını kullanarak propaganda yapma yolu açılıyor. Halk bu kirli eşitsizliği, adaletsizliği görmez sanıyorlar. Yanılıyorlar. Vatandaş koyun değil! Dürüstlük arıyor. Eşit yarışma istiyor. Vatandaş! Vatandaş oldu.”