İstanbul ’de yaklaşık 1 ay önce boşaltılan 7 katlı bir bina, yanındaki binaya doğru çöktü. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.  Belediye Başkanı, çökmenin nedeninin kolon demirlerinin alınması olduğunu söyledi. Savcılık da olayla ilgili soruşturma başlattı.

7 katlı binanın boş olduğu ancak yoldan geçenlerin olduğu belirtildi. Çöken binanın yanında bulunan diğer binanın da 1. ve 2. katları zarar gördü. Binanın sağında ve solunda cadde olduğu, bu nedenle binanın bulunduğu yerin işlek olduğu öğrenildi. Yoldan geçenlerin enkaz altında kalıp kalmadığı araştırılıyor.

Binanın 1991 yılında yapıldığı, geçtiğimiz aylarda meydana gelen 5,8’lik depremin ardından ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle tahliye edildiği öğrenildi.

Olay yerine gelen AFAD ekipleri geniş çaplı bir arama çalışması başlattı.

Öte yandan zarar gören yan binadaki vatandaşlar da tahliye edilmeye başlandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili İstanbul Valiliği’nden bir açıklama geldi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bahçelievler ilçemiz Siyavuspaşa Mahallesinde; alınan ilk bilgilere göre bugün 14.44’de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür. Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır. Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır. Gelişmelerden bilgi verilecektir.”

Kaynak:  TARAFSIZ HABER AJANSI