-Gelecek Parti Lideri Ahmet Davutoğlu: KHK'lı sağlık görevlileri göreve dönsün (23 Mart 2020)

-Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, KHK'lar ile 12 Eylül sonrası çıkarılan 1402 sayılı kanunu kıyasladı. Özkök, KHK'ların bir bölümü zaruriydi diye yazarken, "Bugün KHK’lar dolayısıyla gerçekten mağdur olmuş binlerce insan var" dedi.( 
10 Kasım 2019)

-Bülent ARINÇ: KHK nedeniyle mağdur olan kişilerin sayısının 1 milyonu geçtiğini, şehit düşen KHK'lı Zekeriya Altunok da örnek veren Arınç "Faciadır. KHK bir faciadır. Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki. Ben onlara acıyorum, merhamet ediyorum. Aslında onlardan da özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

-Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, başkanlık sisteminin siyasî gerilime izin vermediğini, ‘ötekinden gelini kaçırarak’ oy kaybettirdiğini iddia etti. Sarıkaya, siyasetçilerin ‘bugüne kadar hiç anmak istemediği sembolleri kullanarak veya kişileri öne çıkararak diğerine ulaşabilmenin yollarını denediğini’ belirti. Sarıkaya’ya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Tamirci Çırağı’nın sözlerini okuması da, SP lideri Temel Karamollaoğlu’nun başlattığı girişim de bu denemenin örnekleri. Karamollaoğlu’nun ‘bir bankaya para yatırmak, sendikaya üye olmak, bir bildiriye imza koymak gibi gerekçelerle işlerini kaybeden KHK’lıların işlerine dönmeleri için’ başlattığı girişim kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü hatırlatan Sarıkaya şunları yazdı: Birkaç gün içinde de İYİ Parti, MHP ve HDP’yi de ziyaret edip genel başkanlarıyla bir araya gelmeyi amaçlıyor. SP çevrelerinden öğrendiğim kadarıyla Karamollaoğlu TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerle kalmayacak. AK Parti’den ayrılan ve parti kurma çalışmalarını sürdüren Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile de aynı gerekçelerle görüşme kararı almış. “Henüz siyasi partilerini dahi kurmadılar, onların ne önemi var?” denilebilir. Ama unutulmamalı ki bu da siyasetin yeni kuralı; çünkü bugün kol kola girdiklerinle ayrılıp, çatıştıklarınla da yarın birlikte olabilirsin.

-Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a KHK’lılarla ilgili “Mağduriyetlerin gecikmeden giderilmesine ihtiyaç var” dediğini söyledi.

-Milletvekili Ömer Fethi Gürer, KHK’lıların mağduriyetine dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Geç gelen adalet, adalet değildir. Suçu olmayanların hakları en kısa süre içinde iade edilmelidir” dedi.

-Milletvekili N. Cihangir İslam TBMM’ye soru önergesi veren Saadet Partisi İstanbul Milletvekili N. Cihangir İslam, mahkeme süreçlerinde beraat etmiş kişilerin ‘göreve iade edilmeme gerekçelerini’ sordu.

-İYİ Parti'den KHK mağdurları için iktidara çağrı

-İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş KHK ile  polislikten ihraç edilip Doğubeyazıt'ta şehit olan Zekeriya Altınok'la ilgili konuşan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, "KHK'lılar teröristse neden askere alınıyor? Askere alınacak durumdalarsa neden terörist muamelesi görüyorlar?" dedi.

-İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Takipsizlik ve beraat kararı alan ve hukuktan medet bekleyen bütün vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözmek, milletimizin bizden beklentisidir" dedi.

-Erdoğan: At izi, it izine karıştı; FETÖ'cü diye suçladıkları bazı insanların bu işle hiç alakası yok!

-KHK ile ihraç edilmişti; HDP Milletvekili Gergerlioğlu: Şimdi yasa çıkartacak pozisyondayız "Türkiye'nin tüm insan hakları sorunlarına karşı duyarlı, barış yanlısı bir insandık hep..."