Anneler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Çakar, ‘'Corona salgını ülkemizdeki annelerin durumunu daha da zorlaştırdı. İşsiz, yoksul, çaresiz anne sayısı arttı. Yokluktan, yoksulluktan, işsizlikten tencere kaynatamayan anneler depresyona girdi. Hem kendileri hem de evlatları işsiz” dedi.

Türkiye'de 1955 yılından beri kutlanmaya başlanan Anneler Günü'nün ticarileştiğine de dikkat çeken Çakar, “Şirketlerin kârlarını artırmak ve rant için bu gün istismar ediliyor. Türkiye'de 24 milyon anne var ve bunların 4.8 milyonu açlık, 14.5 milyonu da yoksulluk sınırının altında yaşıyor'' diye konuştu.

RUH SAĞLIKLARI BOZUK

Ekonomik ve sosyal sorunlardan dolayı, ülkemizdeki annelerin önemli bir kesiminin ruhsal bunalım yaşadığını savunan Çakar, sözlerini şöyle sürdürdü:

*Yoksulluğun, işsizliğin arttığı salgın döneminde ise bu olumsuz koşullardan dolayı annelerin ruh sağlıkları daha da bozuldu.

*Anneleri mutsuzluğa iten bir başka sorun ise meslek, eğitim, yaş ve deneyim olarak gerekli koşulları taşıyan evlatlarının işsiz kalmasıdır. Salgın döneminde ülkemizde hem çalışan hem de çalışmayan annelerin çoğunluğu mutsuzdur.

Kaynak: Sözcü / Yavuz ALATAN