HDP'li Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine kayyum atandı. Belediye eş başkanları gözaltına alındı.HDP yönetimindeki Batman Belediyesi ile Diyarbakır'ın Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine kayyum atandı. Görevden alınan belediye eş başkanları gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Batman Belediyesi ile Diyarbakır'ın Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine, İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandı. Kayyum atanmasıyla birlikte görevden alınan Silvan Belediyesi Eş Başkanı Naşide Toprak ve Ergani Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı. Kayyum atanan belediyeler polis tarafından abluka altına alınırken, belediyeye giriş çıkışlara izin verilmiyor.

65 BELEDİYEDEN 36'SINA KAYYUM

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyum atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 1 il, 29 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyum atanmış oldu.

Silvan Belediyesi Eş Başkanı Naşide Toprak, evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Naşide Toprak'ın yerine Silvan İlçe Kaymakamı Mehmet Uslu kayyum olarak atandı.