Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Kızılay'da esnaf ve yurttaşlarla görüşerek sokağın nabzını tuttu. Vatandaş “300-500 arabayla, konvoyla gezmek bir marifet değil ki, çık şöyle halkın içine de sen neticede halksın yani" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Kızılay'da esnaf ve yurttaşlarla görüşerek sokağın nabzını tuttu. Vatandaş “300-500 arabayla, konvoyla gezmek bir marifet değil ki, çık şöyle halkın içine de sen neticede halksın yani. Halkın gücünün üstünde güç yoktur diyorsun” dedi.

Ankara'da Bilkent’ten Kızılay’a metroyu kullanarak gelen Davutoğlu ile işsiz olduğunu söyleyen bir yurttaş arasında şu diyalog yaşandı:

"BÖYLE BİR ADALETSİZLİK GERÇEKTEN GÖRMEDİM BEN"

- Devlet kurumlarına torpil olmayan kimse giremiyor. Çocuklarımız okuyor, mezun oluyor ama torpili olmayanı insanları sokmuyorlar.

Davutoğlu: Evet

- Neden bu böyle oluyor. Bu haksızlık.

Davutoğlu: Hem de büyük haksızlık.

- Şimdi benim üç tane belgem var. Gidiyorum iş başvurusuna. Ama tanıdık vasıtasıyla bir telefon ediyorlar. O işe giriyor, sen kalıyorsun ortada. Böyle bir adaletsizlik gerçekten görmedim ben. İnsanlar bıktı bu haksızlıktan. Biz sadece adalet istiyoruz.

"BANKALAR TEFECİ OLMUŞ"

Davutoğlu’yla bir esnaf arasında ise şu diyalog yaşandı:

Davutoğlu: Destekler ne kadar oldu, ne kadar alabildiniz?

Esnaf: Biz destek almadık. Krediyi ödeyemiyoruz.

Davutoğu: Almanya birçok ülke halkına doğrudan hibe yardımı yaptı.

Esnaf: Gerçekten şu anda müşkül durumdayız esnaf olarak. Biz bir şey de istemiyoruz. Şu anda kredileri bir erteleseler rahatlayacağız. Erteleme de yapmıyorlar. Bankalar zaten kibarca tefeci olmuş.

Esnaf: 120 milyar borcumuz vardı. Halk Bankası’na gittik, devlet bankası. Yapılandırmaya gittik. 36 ayda 210 milyar istedi.

Davutoğlu: Ne zaman gittiniz?

Esnaf: Bir hafta önce.

KONVOY MARİFET DEĞİL, HALKIN İÇİNE ÇIK

Esnaf: 300-500 arabayla, konvoyla gezmek bir marifet değil ki, çık şöyle halkın içine de sen neticede halksın yani. Halkın gücünün üstünde güç yoktur diyorsun.

Kaynak: Odatv