28 Şubat postmodern darbesinin 22. yıl dönümü dolayısıyla Hak-İş Konfederasyonu Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan "Bizim iddiamız şudur, 28 Şubat sürecine doğrudan ve dolaylı olarak destek veren herkes gerek kurumsal, gerekse kişisel olarak mutlaka yargı önüne çıkarılmalı" dedi.

28 Şubat ve onun sebep olduğu 2001 krizinin bedelinin Türkiye için yaklaşık 250 milyar TL, ve 28 Şubat sürecinin ekonomiye toplam maliyetinin 380 milyar dolarlık büyük bir maliyet olduğunu ifade eden Arslan " İş adamları, kamunun bankalarını boşaltanlar, yargı mensupları, haksız ve adaletsiz karar veren yargı mensupları, brifinglere katılan yargı mensupları, bütün bunlar, işverenler, medya mensupları, siyasetçiler, kamu görevlileri, bunların her birisinin yargı önünde hesap vermesi gerekiyor. Bugün bu kuruluşların başında başkaları olabilir" dedi.

YENİDEN YARGILAMA YOLUNUN AÇILMASINI İSTİYORUZ”

Arslan, Hak-İş olarak yargılamaları takip ettiklerini anlatarak, “Dün olduğu gibi bugün de demokrasiye yönelik her türlü saldırıya karşı haktan, demokrasiden, özgürlüklerden yana yer alacağımızı ifade etmek istiyorum. Son bir talebimiz var; 28 Şubat sürecinde yargının brifinglerle kontrol altına alındığı dönemde yapılan yargılamaların sakat, eksik ve haksız olduğuna inanıyoruz. O nedenle o süreçte yargılanan, hüküm giymiş ve daha sonra yargılamalarına iade-i mahkeme hakkı verilmemiş bütün hükümlülere yeniden yargılama yolunun açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Toplantı sonunda sendikalar arasında bir imza töreni gerçekleştirildi.