Siyasi tutuklu ve hükümlülerle gazetecileri kapsam dışı bırakan ‘Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Siyasi tutuklu ve hükümlülerle gazetecileri kapsam dışı bırakan ‘Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararın yayımlanmasıyla birlikte kanundan yararlanan yaklaşık 90 bin tutuklu ve hükümlünün de tahliye işlemleri başladı.

İstanbul Maltepe Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nden tahliye edilenler otobüslerle dışarı çıkartıldılar.

Polisin cezaevi çevresinde aldığı yoğun güvenlik tedbirleri altında tahliye edilenler İETT Otobüsleri, cezaevi minibüsleri ve HAVATAŞ’a ait otobüslerle polis ekiplerinin eskortluğunda cezaevinden ayrıldı.

Kanunun Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmesinin ardından Ankara Açık Ceza ve İnfaz Kurumundaki hükümlüler, otobüslere bindirilerek cezaevinden ayrıldı.

Tahliye edilenlerin bindikleri otobüslerde sosyal mesafe kuralına uyulduğu ve tahliye edilenlerin maske taktıkları görüldü.

Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki 715 hükümlü de tahliye edildi. Hükümlüler, otobüsten indikten sonra yakınları tarafından karşılanarak evlerine döndü.

( İslami Analiz)