Kerem Tülün ve Ömer Faruk Tülün’e ait Siyahmartı Reklam firması, 6,6 milyon TL’lik ihale için Beykoz Belediyesi ile sözleşme imzaladı...

Sarıyer Belediyesi’nin AKP’li eski Belediye Başkanı ve halen İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Genel Başkanı Yusuf Tülün’ün çocuklarının şirketi, 2022 yılının ilk ihalesini AKP’li Beykoz Belediyesi’nden aldı. Kerem Tülün ve Ömer Faruk Tülün’e ait Siyahmartı Reklam firması, 6,6 milyon TL’lik ihale için Beykoz Belediyesi ile sözleşme imzaladı.

AKP’li Beykoz Belediyesi’nin 8 Aralık 2021 tarihinde düzenlediği, “2022 Yılı Muhtelif Baskılı İşler, Tanıtım Materyalleri ve Promosyon Ürünleri” alımı ihalesinin sonucu, 31 Aralık 2021 tarihinde belli oldu. Söz konusu ihaleyi Siyahmartı Reklam Tanıtım Organizasyon Turizm ve Film Yapım Hizmetleri San. Ve Tic. Ltd. Şirketi aldı. Tek geçerli teklifi veren Siyahmartı firması ihaleyi, 6 milyon 667 bin 830 TL’ye üstlendi. 2005 yılında Kerem ve Ömer Faruk Tülün ortaklığı ile kurulan firmada Kerem Tülün büyük hisseye sahip.

Odatv'de yeralan habere göre,  Firma son 10 yıl içinde AKP’li belediyeler ve bazı kamu kurumlarından 34 ihale aldı. İhalelerin toplam bedeli yaklaşık 56 milyon 630 bin TL. Siyahmartı firması Beykoz Belediyesi’nden bugüne kadar toplam 14, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden ise 7 ihale aldı. Bağcılar, Kağıthane, Zeytinburnu, Ümraniye belediyelerinden 2’şer tane ihale alan firma, Eyüpsultan Belediyesi’nden ise bir ihale aldı. Firma 2015 yılında Merkez Bankası’nın, 85 bin 500 adet TRT Çocuk Dergisi temini ihalesini de almıştı.

YUSUF TÜLÜN KİMDİR

Siyahmartı firmasının sahibi Kerem ve Ömer Faruk Tülün’ün babaları Yusuf Tülün, 2004-2009 yılları arasında, AKP’den Sarıyer Belediye başkanlığı yaptı. 1953 Tekirdağ doğumlu olan Yusuf Tülün, İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Enstitüsü’nden mezun oldu. 1984 yılında RP’de aktif siyasete başlayan Yusuf Tülün, Bağcılar ve İBB Meclis üyeliği yaptı.

AKP’nin İstanbul teşkilatı kuruculuğu ve AKP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Yusuf Tülün, Milli Saraylar Daire Başkanlığı Müşavirliği yaptı. İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanlığını yürütmekte olan Yusuf Tülün, geçtiğimiz aralık ayında “İlim Yayma Ödülleri” töreni düzenlemişti. Tülün, törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye takdim etmişti.