2002 yılında iktidara gelen ve yaklaşık 20 yıldır ülkeyi tek başına yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, asgari ücret ve emekli aylıklarına ilişkin, “En azından insani bir şekilde yaşama seviyesine getireceğiz. Emeklilerle ilgili çalışma var, onların da emeklilik ücretleri yine yaşanabilecek noktaya gelecek” dedi.

“En azından insani bir şekilde yaşama seviyesine gelecek”

“AKP Teşkilat Akademisi Gaziantep Eğitim Programı’na katılan Demiröz, “İnanın, bu aralar haftada birkaç kez toplantı yapıyoruz. Bütçe görüşmeleri de devam ediyor” diyerek, şunları ifade etti:

Bu yıl şunu söyleyebilirim, asgari ücret geçinebilecek bir noktada yayınlanacak, ona getirilecek. Artık işverenlerimizin bugüne kadar, ‘Maliyetler yükseliyor’ demesine rağmen bu gemide hepimiz varız, onlar da kazanacak ama çalışanlar da kazanacak. En azından insani bir şekilde yaşama seviyesine getireceğiz. Emeklilerle ilgili çalışma var, onların da emeklilik ücretleri yine yaşanabilecek noktaya gelecek. Bunların hepsi, çalışmalar bittikten sonra Cumhurbaşkanı’na sunulacak, onun da onayıyla bu, hayata geçirilecek.”

“Teşhis koyduktan sonra tedavi de yapacağız”

* Demiröz, Türkiye’nin iyi yolda olduğunu da iddia ederek, “İhracatımız çok iyi durumda. İhracat alacaklarımızın Türkiye’ye gelmesiyle hem cari açığın kapanacağını hem de bundan sonra döviz bolluğu nedeniyle kurların daha da esneyeceğini ifade ettiler, ben de aynı şekilde ifade ediyorum” diyen Demiröz, sözlerini şöyle tamamladı: “İyi yoldayız, eksiklerimizi teşhis etmemiz, bu hastalıkta da öyle, teşhis koyduktan sonra tedavi daha kolay. Biz onun teşhisini koymuşuz, yılbaşına doğru bütün kararlar alınacak.”