Rus siyasi analist Dugin, 15 Temmuz öncesi Türkiye'ye gelerek darbeyi haber vermişti. Yeni Akit yazarı Dilipak, Dugin'in bir kez daha Türkiye'ye geldiğini belirterek neden geldiğini sordu.

Kremlin’e yakınlığıyla bilinen Rus siyasi analist Alexander Dugin, 15 Temmuz öncesi Türkiye'ye gelerek hain FETÖ darbe girişimini haber vermesi ile biliniyor. Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Dugin'in bir kez daha Türkiye'ye geldiğini belirterek, bu ziyaretin neden gerçekleştiğini bugünkü köşe yazısında sorguladı.

"15 TEMMUZ'DAN ÖNCE DE GELMİŞTİ"

"Biliyorsunuz 15 Temmuz’dan önce de gelmişti. 'Türk derin devleti'nden birileri, Vatan Partisi yetkilileri, iktidara yakın birileri ile görüşmüş ve darbe iması yapmıştı" diyen Dilipak, "Onu davet eden birileri benimle görüşmesi için randevu ayarlayabileceklerini söylemişlerdi. Ama benim başka toplantım vardı. O Ankara’dan Antalya’ya gitmişti bildiğim kadarı ile sonra da Rusya’ya uçmuştu. Rus uçağının vurulması, Rus büyükelçisinin bir suikasta kurban gitmesini de bir kenara not edelim" ifadesini kullandı.

S-400’lerin gelmeye başladığını hatırlatan Dilipak, The Daily Telegraph gazetesinin savunma editörü Con Coughlin'in, "Türkiye’nin NATO üyeliğini iptal etme zamanı" başlıklı makalesinde "Türkiye aynı anda hem NATO silahlarına hem de Rus silahlarına sahip olamayacağını anlamalı" sözlerine dikkat çekti. Öte yandan bir Rus nükleer denizaltısında yangın çıktığını anımasatan yazar, "G20 toplantısı sırasında ABD ve Rusya’da sıcak saatler yaşanmış, “ne oluyor” denmişti. Sanki dünya bir savaşın eşiğinden dönmüştü. Öyle bir hava uyandı" diyor ve dünya genelinde sıcak gelişmelerin yaşandığını kaydetti.

"PERİNÇEK'İN DURUP DURURKEN KONUŞUYOR OLMASI..."

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, 'FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmalarına ilişkin olarak, “Siyasi ayak çıktı işte: Ali Babacan. Siyasi ayak CHP ve Akşener’in müttefiki. Abdullah Gül, Ali Babacan, Davutoğlu kimlerin yanında? Siyasi ayak temizleniyor AK Parti’den. Kimin yanına geçiyor?” çıkışını da manidar bulan Dilipak, "Perinçek’in durup dururken bu konular üzerinde konuşuyor olması hayra alamet bir işaret sayılır mı?" diye sordu.

ABD ve Rusya cephesinde savaş tamtamlarının duyulduğunu ima eden yazar, "Sanki birileri Türkiye’yi değil de NATO’yu bitirip faturayı Türkiye’ye çıkartmak istiyor. Türkiye’yi mayınlı tarlaya çekip sonra da yardım etmek bahanesi ile pazarlık masasına oturtmaya çalışıyor. Yeni Türkiye’nin siyasi profilini bu vesile ile yeniden dizayn etme adına pozisyon belirlemeye çalışıyorlar. Hal ve gidiş böyle. Bakalım gelecek günler ne getirecek" yorumunda bulundu.