Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Ağustos'ta 16 üniversiteye rektör atamıştı. Bunların arasında, Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörlüğü'ne yeniden Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da seçilmişti. Üniversitede idari ve akademik görevlerde de bulunmuş olan Tabakoğlu, ilk olarak 2016 yılında Trakya Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştı. Tabakoğlu'nun ikince kez atanması dikkat çekmişti.

Ancak Erhan Tabakoğlu'nun ortaya çıkan fotoğrafları tartışma yarattı.

Zira Tabakoğlu, Bulgar milliyetçiliği ile tanınan, eski Bakan Bozhidar Dimitrov'u makamında ağırlamış, hatta ona ödül de vermişti.

Peki, 2018 yılında ölen Dimitrov, ne söylemişti?

"ERDOĞAN BU YIL İÇİNDE..."

Dimitrov darbe 2016 yılındaki Fethullahçı darbe girişimi sonrası katıldığı canlı yayınlarda tepki çeken sözler kullanmıştı.

Bir örnek...

Dimitrov, katıldığı Bulgar canlı yayınında, Erdoğan için, "Türkiye’de tanklarla, zırhlı araçlarla sokak çatışmaları yürütülüyor. Arkadaşımın çocukları üniversite öğrencisi ve futbolcu: Onları öldürmemeleri için ayarladım. Erdoğan bu yıl içinde öldürülecek" demişti.

Dimitrov'un sözleri bununla da sınırlı değildi.

Darbe girişimine değinen ve FETÖ'cüleri aklayan Dimitrov, FETÖ'cü askerlerin masum olduğunu ve askerlerin ilerleyen süreçte Erdoğan'ı affetmeyeceğini savunarak, “Onlar onu affetmeyecek.Harp okuluna İslamcıları sokmaya uğraşıyorlardı. Bugün onlar albay ve general oldu. Anlayacağınız, laik kişiler artık yok. Türkler Doğu Anadolu’yu ayırın, diyorlar. Erdoğan sadece bundan kaybetmiyor. Ekonomik zararları daha korkunç. Türkiye’de olanlardan bizim yararımız var” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Dimitrov daha sonra özür de dilemişti.

İşte...

29 Aralık 2016 yılında, yani darbe girişimden aylar sonra, o dönem Bulgaristan Ulusal Tarih Müzesi Direktörü olan Bozhidar Dimitrov, beraberinde; Bulgaristan Kültür Bakanı Vezhdi Rashidov, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Vasil Valchev, Bulgaristan Edirne Konsolosu Radoslava Kafedzhiyska, sanatçı ve akademisyenlerden oluşan bir heyetle beraber Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etmişti.

Bu görüşmede Erhan Tabakoğlu makamında Dimitrov'a bir de hediye vermişti.

Dimitrov ayrıca, 2010 yılında da Osmanlı'dan "göçe zorlanan Bulgarların" varislerinin Türkiye'den tazminat almaları gerektiğini ileri sürmüş ve “Türkiye 800 bin Bulgar göçmenin mal varlığını bu kişilerin varislerine ödemeli” demişti.

Kaynak: Odatv

Erdoğan'ın, Tabakoğlu'nu yeniden rektör olarak ataması, gündeme Dimitrov'la olan fotoğrafları getirirken, tartışmaları da canlandırdı.