Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şubat ayında Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yaptığı ve dün tamamladığı Suudi Arabistan ziyaretlerine ilişkin sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

"İSTİKRAR İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ"

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş sosyal medya hesabından, " Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ve kardeş ülke Suudi Arabistan'ı ziyareti iletişim ve yakınlaşma yaklaşımının benimsenmesi bütün olarak bölgenin yararına olumlu bir adım" açıklamasında bulundu.

Bölgesel düzenin kriz halinde kalmasını kabul etmemek gerektiğini kaydeden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, "Güveni güçlendirmeli, köprüler inşa etmeli, sorunları çözmeli, ortak istikrar ve refah için birlikte çalışmalıyız" ifadesini kullandı.

“15 TEMMUZ’UN FİNANSÖRÜ” DENMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere, AKP çevreleri, BAE'yi, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin finansörü olarak gösteriyordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "BAE, ABD ile birlikte 15 Temmuz darbesinin failidir. Bugün Cumhurbaşkanımızı anti-semitizm ile suçlayanlar, 15 Temmuz’u yapanları ABD’de saklıyorlar, ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri’nde. Bu söylemler için bir sipariş verilmiş, anlaşılmıyor mu? Yalan ve iftira ile Türkiye iktidarını yıpratmak istiyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

İktidarın daha önce “FETÖ’nün finansörü ve 15 Temmuz darbe girişiminin destekçisi” ilan ettiği Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Veliaht Prensi Bin Zayed'e Erdoğan'ın 'kardeş' ifadelerini kullanması dikkat çekmişti.

"KARDEŞ DEMESİ DİKKAT ÇEKTİ"

Şubat ayında 10 yıl aradan sonra ilk kez BAE'ye resmi ziyaret düzenleyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kardeş Birleşik Arap Emirlikleri'ne gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizi hamdolsun, bugün başarıyla tamamladık” demişti.

Kaynak: Milli Gazete