Ordu'nun Altınordu ilçesi Eskipazar mevkiinde 2016 yılında AKP'li belediyenin 15 milyon liraya mal ettiği ve 1 yıl sonra "şehir hastanesi kurulacak" denilerek yıkılan 116 dönümlük Botanik Park, inek ve koyunların otlak alanı haline dönüştü.

Eskipazar mevkiinde AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 116 dönümlük arazi üzerine Botanik Park inşa etti. Parka ağaçlar dikildi, yurttaşlar için kamelyalar yerleştirildi. Park, açılıştan 1 yıl sonra, "şehir hastanesi kurulacak" denilerek kapatıldı ve söküldü. 15 milyon TL'ye mal edilen parkta 3 yıldır koyun ve inekler otluyor. Ordulu yurttaşlar, yağışlı havalarda parktaki yolların çamur, toprak alanların ise göle döndüğünü belirttiler. 

"ADETA BİR ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞTÜ"

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, iki hafta önce parkta incelemelerde bulunarak, "Harcanan 15 milyon TL çöpe gitti. Bu hastane de yapılmadı. Pandemi günlerinde Ordu’nun şiddetli şekilde hastaneye ihtiyacı var. AKP’nin Ordu’yu getirdiği hal bu noktada" diyerek tepki gösterdi. 

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlerde Ordulular'a 16 milyona mal olan 'Botanik Park'ı hizmete sunduğunu söylediğini aktararak "Ordulular'a müjde verdi. 16 milyon TL'ye mal olan Botanik Park, maalesef 'şehir hastanesi yapacağız' diyerek yerle bir edildi. Adeta bir çöplüğe dönüştü" dedi.

Şehir hastanesinin de Botanik Park'ın alanı üzerine inşa edilmediğini hatırlatan Enginyurt, "Park, koyunların otladığı, insanların başıboş dolaştığı bir mezbeleye dönüştü. Botanik Park'a harcanan 16 milyon hakikaten ciğerimizi yakmakta, yüreğimizi sızlatmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı, Botanik Park yeniden değerlendirilmelidir. Botanik Park ne olacak? Bütün Ordulular bunu soruyor ve merak ediyoruz" diyerek Erdoğan’a çağrıda bulundu.

ESKİ HALİNE GETİRİLMESİNİ İSTEDİLER

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü ve ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak ve Türkiye Üretici Köylü Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra da bölgeye giderek inceleme yaptılar.

Odatv'nin haberine göre, Çevre derneklerinin temsilcileri, halkın parasıyla yapıldıktan 1 yıl sonra yıkılan Botanik Park'a harcanan 15 milyon TL'nin 'çöpe gittiğini', 3 yıldır da bölgede hayvanların otladığını vurgulayarak, parkın tekrar eski haline getirilmesini istediler.