Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tanzim satışlarına dair önemli açıklamar yaptı.

Bakan Pakdemirli, neden olduğu kuyruklarla 1970'li ve 80'li yıllardaki görüntüleri hatırlatan tanzim satışları için '15-20 gün daha ihtiyaç var' açıklamasında bulunması dikkat çekti ve soru işaretlerine neden oldu.

TANZİM SATIŞ MERKEZLERİ SEÇİMLERDEN SONRA KAPATILACAK MI?

Tanzim satışlarına 15-20 gün daha ihtiyaç olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli, tanzim satışlarının seçimlerden sonra kapatılacak mı sorusunun akıllara gelmesine neden olacak açıklamalarda bulundu.

Sebze ve meyvede tanzim satışlara en fazla 15-20 gün daha ihtiyaç olacağını ifade eden Pakdemirli, şu açıklamayı yaptı;

"Ondan sonraki dönemde tanzim satış noktalarındaki satışlar gelecek talebe bağlıdır. Biz, şu anda Cumhurbaşkanımızın bize verdiği hedef ve ışık doğrultusunda çalışmalarımızı genişlettik. Nohut ve mercimek bugün devreye giriyor. Pirinç de haftaya satılmaya başlanacak. Nohut 5,5 lira, mercimek 4,5 liradan bugün satılmaya başlandı. Piyasa fiyatları iki misline yakın şu anda. Pirinci de haftaya 5 kiloluk paketlerde 30 liraya, kilogramını 6 liradan satmaya başlayacağız."diye konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda başlatılan tanzim satışlarına dair Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ise şu ifadelere yer vermişti;

"Tanzim satışta 2,5 aylık planlamamız var. Örtüaltı üretimin yanısıra açık alanlardaki ürünler de piyasaya girdiğinde fiyatlarda ürün bolluğundan kaynaklanan bir gevşeme olacak." demişti.