CHP lideri Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık rezervinin akıbetini öğrenebilmek için sosyal medyada challenge başlattı. Kılıçdaroğlu, "Siz nerede olduklarını biliyor musunuz?" diyerek İYİ Parti lideri Akşener'i etiketledi. Akşener ise Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nu "Sizde yeni bir bilgi var mı?" diyerek yeni akıma davet etti. Karamollaoğlu'nun cevabı ise "Milletimiz güzel bir ders verecek" oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) 128 milyar dolarlık rezervinin kaybolması ve rezervlerin eksiye düşmesi sonrası muhalefet partileri ortak bir ağızdan "128 milyar dolar nerede?" diye sormuştu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) birçok ilde “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankartları bilboardlarda yer almıştı ve pankartlar Valilikler tarafından toplatılmıştı. Ayrıca pankartlar nedeniyle CHP’ye “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Tüm bu tartışmalar devam ederken Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamaları ise kamuoyu ve muhalefeti tatmin etmemişti.

'BU ÜLKENİN 128 MİLYAR DOLARI VE BİR DE DAMADI KAYBOLDU'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu kez de 128 milyar doların akıbetini sormak için farklı bir yöntem seçti. Sosyal medyada “challenge” olarak bilinen ve bir başka kişiyi etiketleyerek yayılmasını sağlayan akımı “128 milyar dolar nerede?” sorusu için uyarladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından “Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu Meral Hanım. Soruyoruz, farklı farklı yanıtlar alıyoruz; siz nerede olduklarını biliyor musunuz? 
@meral_aksener

#128MilyarDolarNerede?" yazarak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i etiketledi.

'MİLLETİMİZİN HAZİNESİNE UZANAN ELLERİ TAKİPTEYİZ'

Kılıçdaroğlu’nun “challenge”a davet ettiği Akşener’den ise yanıt gecikmedi. Akşener de şu mesajı paylaşarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu etiketledi:

“Biz de milletimizin hazinesine uzanan elleri takipteyiz Kemal Bey. İktidar istediği kadar kaçsın, istediği kadar saklansın yılmadan kovalamaya devam."

'MİLLETİMİZ GÜZEL BİR DERS VERECEK'

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nda da cevap geldi. "Meral Hanım, insanımız her şeyin farkında. İnanıyorum ki milletimiz, pek yakın bir zamanda bu keyfiliğe, hukuksuzluğa, israfa, yıllardır alın teriyle biriktirileni çarçur edenlere dur diyecek ve güzel bir ders verecektir" diyen Karamollaoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'a 'Öyle değil mi?' diye sordu.

'BU TEKERLEK BU TÜMSEKTE KALMAZ'

DP lideri Gültekin Uysal da Karamollaoğlu'na cevap vererek şu ifadeleri paylaştı:

"Elbette bu tekerlek kalmaz bu tümsekte Temel Bey! Anadolu’nun Moğol İstilası’ndan buyana görmediği bir kravatlı soygunun parçası bu hiçleştirilen 128 Milyar$. Sormaya devam

İlk bulan arasın Sn Genel Başkanlarım @kilicdarogluk @meral_aksener @T_Karamollaoglu

İrtibatta kalalım!"