Dolar/TL gün içinde 7 seviyesinin altını görürken kamu bankalarında 21 milyar TL'lik tarihe geçecek bir sermaye artışı yapıldı. Devlet bankalarının bu hamle ile daha fazla kredi vermesi bekleniyor. Öte yandan son sermaye artırımı ile birlikte Varlık Fonu Vakıfbank'ta da hisse sahibi oldu. İşte dolar fiyatlarında son durum…

ECB’NİN TAHVİL MİKTARI REKOR KIRDI

Avrupa Merkez Bankası’nın varlık alım programları yolu ile gerçekleştirdiği tahvil alımları 8 Mayıs haftasında 44 milyar euro ile rekor kırdı.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, corona virüsü pandemisine ilişkin gelişmeleri yakından izlemeye devam ettiklerini belirterek, ihtiyaç olması halinde para politikasını hiç çekinmeden daha da gevşetmeye hazır olduklarını söyledi.

Amerikan Merkez Bankası (Fed) üyeleri, corona virüsünün yayılmasını önlemek için alınan karantina önlemlerinin vurduğu ekonominin desteklenmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etseler de, faizleri negatife indirme konusuna olumlu yaklaşmıyorlar.

Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın sermayesine toplamda 21 milyar TL enjekte edilecek. Sermaye artırımına giden bankaların daha fazla kredi vermesi bekleniyor. Yeni hamleyle birlikte Vakıfbank’ta da Varlık Fonu hissedar oldu. Varlık Fonu Ziraat Bankası’nın tamamına Halkbank’ta ise Özelleştirme İdaresi’nin hisselerine sahipti.Dolar/TL gün içerisinde 7 seviyesinin altına indi. Dolar/TL 6.97 seviyesini görürken piyasa kamu bankalarının sermaye artışında yaşanan artışı konuşuyor. Kurun güncel seviyesi için aşağıdaki rakamları takip edebilirsiniz:

  • DOLAR

    6.9966(%-1.06)

  • EURO

    7.6044(%-0.54)

  • ALTIN

    383.481(%-0.62)