AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın  1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücretini ‘200 liracık’ olarak açıklamıştı. Köprünün otoyol ücreti de belli oldu. Malkara’dan giriş yapacak bir otomobil toplamda 272,5 TL ödeyecek.

DİĞER ARAÇLARIN TOPLAM ULAŞIM ÜCRETİ

1915 Çanakkale Köprüsü’nden geçmek için minibüsler 250 TL, yolcu otobüsleri 450 TL, kamyonlar 500 TL TIR’lar 950 TL motosikletler ise 50 TL ücret ödeyecek.

 

YAP İŞLET DEVRET VE KARA DELİK ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışını gerçekleştirdi. Köprünün geçiş ücretinin 200 lira olduğunu söylediğinde halktan pahalı tepkisi alan Erdoğan “Çünkü buradan biliyorsunuz, Yap-İşlet-Devret… Eğer buradan aldığı aylık ve yıllık bedel, yüklenici firmanın aleyhineyse, farkı kim ödeyecek; onu devletin kasasından biz ödeyeceğiz.” demişti.

1915 Çanakkale Köprüsü için üstlenici şirketlere yerilen milyarlarca euroluk garantiler ile Hazine’de yeni bir karadelik oluşturacak. Mevcut köprü ve otoyol projeleri için şirketlere milyarlarca dolarlık garanti ödemesi gerçekleştiren AKP iktidarı, 1915 Çanakkale köprüsü için şirketlere 45 bin araçlık geçiş garantisi verdi. Verilen geçiş garantisi araç başına 17,7 euro olacak.

Kaynak: Milli Gazete