ETCEP nedir?

Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi.

Başta büyüklerimizin baş fetvacısı Hayrettin Karaman Hoca olmak üzere destek kıtasına kayıtlı gazete ve ekranlar uygulamaya sokulan bu ETCEP için ateş püskürüyorlar.

Tepkilerin sebebi şu başlıklarda toplanıyor:

*Yumuşatılmış, nonoş erkekler yetiştiriliyor.

*Güçlü kasları olan, çalışan, kazanan, bıyıklı kadınlar yetiştiriliyor.

*Eşcinsellik ideal insan tipi olarak sunuluyor.

*Anne, baba, abi, abla, kardeş mefhumları yok edilip, aile bireyleri kavramı yerleştiriliyor.

*Ensest durumlara kapı aralanıyor.

*Ahlaki değerler sıfırlanmaya çalışılıyor.

*Nüfus artış hızımız sıfırlanmaya çalışılıyor.

Başka tepkiler de var ama yerimiz dar. Özet olarak halkımız “yumuşatılmak” isteniyor.

Muhterem okuyucularımız, çok doluyuz. Çok şeyler söylemek istiyoruz. Sözü yumruk şekline getirip birilerinin alnının ortasına çakar gibi, ya da odun şekline getirip birilerinin başına vurur gibi söylemek istiyoruz. İstemesine istiyoruz ama edep denen ölçüyü de aşamıyoruz.

Türkiye’yi yumuşatmak istiyorlar.

Erkekler kadınlara şiddet uygulamasın diye, onları yumuşatmak istiyorlar.

Türkiye’nin nüfus artışının sert ve dik çıkışını yumuşatıp azaltmak istiyorlar.

Kimler istiyor?

Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne almanın alt yapısını hazırlayan hinoğlu hinler istiyor, planlıyor ve sinsice uygulamaya sokuyor. Tıpkı zinanın ve domuz etinin serbest bırakılmasını isteyenler gibi.  Bunun için ETCEP diye bir proje hazırlamışlar. 

Hazırlanan bu proje Avrupa Birliği yetkililerince, allem edilip kalem edilip, ayrıca finanse edilip, yukarıdaki büyüklerimizin bir anlık gaflet (Yoksa hıyanet mi demeli) ve meşguliyetlerinden de faydalanarak, Milli Eğitim Bakanlığını bir şekilde geçerek uygulayıcı elemanlar göndererek, 10 pilot bölgede 40 okulda öğrencilerimizi 2 yıl boyunca eğitime sokarak ifsat etmeyi başarmışlar. Belki de on binlerce evladımız şu anda kafalarına bomba sokulmuş, ileriki zamanlarda patır patır patlatılacak. 

Halbuki bizim ahlak ve maneviyat gibi bir iksirimiz var. Bu doğru dürüst uygulansa hedeflenen o gayeleri elde etmek mümkün.

ETCEP gerçekten yürürlükten kalktı mı? Yoksa isim ve kılık değiştirip devam mı ediyor? ETCEP ile ilgili internet siteleri gerçekten kapatıldı mı? Şekil mi değiştiriyor? ETCEP’in kötülüklerini yukarıdaki büyüklerimiz duydular, anladılar da vaz mı geçtiler?

Bir çok soru var!

Ama bu “neslimize ve geleceğimize ihanet” derecesindeki uygulamaların verdiği zararlar nasıl giderilebilir, belli değil!

ETCEP Bu kadar zararlı mı?

Evet!

Ama her kötülüğün bir iyiliği, her zararlının da bir faydalı tarafı bulunabilir.

Peki, bu ETCEP’in faydalı tarafı olabilir mi?

Elbette var, anlayan için!

O da şu:

Bu kadar zararlı bir projeyi, gözünü kırpmadan, evlatlarımızın geleceğini mahvetmek üzere yürürlüğe sokmak gibi en büyük kötülüğü işleyen bu iktidarın, halk için, evlatlarımız için, eğitimin kalitesinin yükselmesi için çalışmak gibi bir derdi olmadığı ayan beyan belli olmuştur. Arif olanlar anladı ki, bunlar ya Avrupa’nın, ya da Amerika’nın dediklerini yapmaktan başka bir insiyatif kullanamazlar. Bunu anlayabildikse, ki biz baştan beri bunu savunmaktayız, ne mutlu bize.

Şayet bunları desteklemekten vazgeçmek için elimize geçen fırsatları kullanmak yerine, bunlara aldanır ve destek verirsek yeni ETCEP’lere, ahlakmızı kurutacak başka ifrit uygulamalara hazır olmalıyız.

Gerçeklerin doğrultusunda karar vermeyi akıl etmeye başladığımızda da çok geç olabilir.  

TURŞULUK

Ahlak ve maneviyatını yitirmiş,

Yaşayan bir millet yoktur, şu olur:

Soyulup, bölünüp, kendini bitirmiş

Dirilişe imkan yok, turşu olur!

Ekrem Şama