Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, altılı masanın Anayasa önerisini "şekilsiz, omurgasız, arkaik" olarak nitelendirdi. Erdoğan, partisine uyarılarda bulunarak, "Muhalefetin sürekli karamsarlık pompalayan hezeyanlarına kapılabileceğini aklımızdan çıkarmayalım" dedi.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündeminde altılı masanın açıkladığı Anayasa önerisi vardı. Erdoğan, öneri hakkında "Tek vaatleri Türkiye'yi eski kötü günlerine döndürmek olan şekilsiz, omurgasız, arkaik bir projeyle çıkabildi. Ucube bir teklif çıkardılar" dedi.

Partisine uyarılarda bulunan Erdoğan, "Muhalefetin sürekli karamsarlık pompalayan hezeyanlarına kapılabileceğini aklımızdan çıkarmayalım. Elini sıktığımız insanlarda bize karşı küslük varsa onarmalıyız" ifadelerini kullandı.

'Düzce'yi afet bölgesi ilan ettik'

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Aziz dava ve yol arkadaşlarım hepinizi en kalbi duygularımla, hasretle ve muhabbetle selamlıyorum. Sizlerin şahsında AK Parti'ye gönül veren tüm vatandaşlarıma ve parti mensuplarına selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Yapacağımız istişarelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Kamuda çalışan 424 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesi kararının bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. 20 yılda hep yapageldiğimiz gibi bugün de Türkiye'yi huzurlu ve müreffeh bir geleceğe hazırlıyoruz. Ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız kalkınma atılımlarıyla hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ile İstanbul'un trafiğine yeni bir nefes borusu açtık.


1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte Marmara'dan Ege ve Akdeniz'e ulaşımı biraz daha kolaylaştırdık. Diyarbakır-Güneybatı çevreyolu ile Şanlıurfa-Mardin güzergahını biraz daha rahatlattık.

Gaziray ile Gaziantep'in şehir içi ulaşım sorunun çözdük. Batman-Hasankeyf tüneli ile Ilısu Barajı'ndan etkilenen yerleşimleri birbirine bağladık.

Savunma Sanayiimizi güçlendirdik. İlk Evim İlk İş yerim projesi ile büyük adım attık.

Türkiye Yüzyılı programımızla milletimize cumhuriyetin yeni yüzyılına daha güzel bir şekilde gireceği umut ışığını yaktık.

RELATED VİDEO
Play Video
5.9 büyüklüğündeki depremin yaşandığı Düzce'yi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan ettik.

İl Teşkilatına uyarı: Millet, muhalefete kapılabilir, aklınızdan çıkarmayın

Yaptıklarımız ve yapacaklarımızla doğru şekilde bilgilendirmediğimiz her kardeşimizin muhalefetin yalanlarına kanacağını unutmayalım. Yine bu yalanları duyacaksınız. Muhalefetin sürekli karamsarlık pompalayan hezeyanlarına kapılabileceğini aklımızdan çıkarmayalım. Elini sıktığımız insanlarda bize karşı küslük varsa onarmalıyız. Ne yapıp ne edip 85 milyonun tamamına ulaşmalıyız.


İl teşkilatlarımızın asli vazifesi sahayı tutarak tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmektir. Bunların palavralarına aldanmayın. Bunlardan bol bol masada toplanıp dağılmak çıkar. İranlıların güzel bir atasözü var: Oturdular, konuştular, dağıldılar. Cumhur İttifakı'nın ilkeleri net. Diğer ittifak ise altılı masanın ise hangi amaçlarla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır.

Bunların tek vaatleri Türkiye'yi eski kötü günlerine döndürmek olan şekilsiz, omurgasız, arkaik bir projeyle çıkabildi. Ucube bir teklif çıkardılar. Bir gözden geçireyim dedim. Masanın etrafındakiler artı masanın altındakiler var. İncelediğinizde bunu görürsünüz. Bundan sonra belediyeler kapatılmayacakmış. Hazine yardımlarını en az bire çekip herkes nasibini alacakmış. Bunu yapmak suretiyle oy toplayacaklarını zannediyorlar. Benim milletim bunu yutmaz.

Bahçeli'den sonra Erdoğan da medyaya işaret etti

Biz vatandaşımıza özellikle mağdur olmayacak şekilde ekonomik desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Burada ciddi bir sorun yaşıyoruz. O da medya. Yatıyorlar, kalkıyorlar, market de market. Yaptıkları başka iş yok. Bu haftaki kabine toplantısında da söyledi. Kontrollerimizi daha da sıklaştıracağız. Fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız.

Birçok birimlerde ekonomide farklılıklar var. Fiyat İstikrar Komitesi ile bunların takibini yapacağız. Muhalefetin açıkladığı, insanların gerçek sorunlarına çözüm getirmek yerine halka tepeden bakan seçkinci zihniyeti yansıtan zihniyete sahiptir.

Cumhurbaşkanı herhangi bir iade yapamayacak diyorlar. Cumhurbaşkanı niye var? Bunların hazırladıkları tezgah böyle. Dünyanın başka yerinde bu yok. Birilerine başbakanlık vermeleri lazım. Başkanlıkta bu yok. Başkanlıkta başkan yardımcısı var. Birileri başbakanlık bekliyor, parlamenter sistemde başbakanı bir yere koyabiliriz. Bizim böyle bir derdimiz yok. Ülkenin geleceğine dair hiçbir hazırlıklarının olmadığını teyit etmiştir.

'Varank, Kılıçdaroğlu senden çekiniyor'

Ayın 3'ünde açıklama yapacakmış. Bay Kemal ayın 3'ünde biz de Şanlıurfa'dayız. Biz de oradan açıklama yapacağız. Kendi içinde sayısız çelişki barındıran bu metni tartışmak abesle iştikaldir. Kılıçdaroğlu'nun iddialı sözlerine bakarak biz vizyonlarımızı Konya'da, Togg'da gösterdik. Togg'a gelmek istediğini söylemiş. Ben de Sanayi bakanımızı da yanına alacaksın dedim. O geliyorsa ben gelmem dedi. (Varank'a hitaben) Senden çekiniyor.

Bunların derdi ülkeyi yönetmek değil, ülkenin gelirlerini kendi aralarında paylaşacak paravan şirket kurmaktır. Size paravan şirket kurdurtmayız. Bunların kafasıyla diplomasi olmaz. Bu kifayetsiz muhterislerin elinde ülke nasıl yönetilebilir?

Seçim gününe kadar göstereceğimiz gayretle bunların maskesini indirmiş, sinsi hesapları ortaya dökmüş olacağız.

Türkiye'nin düşmanları da boş durmuyor. Onlar da kendi mecralarında 2023'e hazırlanıyor. Bizim onlardan bir farkımız var. Biz önce Rabbimizin yardımına güveniyoruz. Biz mazlumların duasına güveniyoruz. Böyle bir iradenin karşısında durabilecek hiçbir fani güç tanımıyoruz. 2023 imtihanından da alnımızın akıyla çıkacağız."