Kolombiya’dan Türkiye’ye “kozmetik ürün” adı altında gönderilen 111 kilogram kokainin alıcısı olarak görülen L’actone Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın da aralarında bulunduğu altı şirket sahibinin firmaları üzerinden uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Soylu ile yazar Abdurrahman Dilipak'la fotoğrafı ortaya çıkan eski Türk- Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) Genel Başkanı ve bir kozmetik markası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat tahliye edildi.

ALİ OSMAN AKAT: "BENİ BİLMEYEN YOKTUR"

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde geçen cuma günü görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ali Osman Akat, “Akat soy ismini Türkiye Cumhuriyeti’nde duymayan bilmeyen yoktur. Benim yaptığım kozmetik işi babadan, aileden gelen bir iş. Çocukluğumdan beri bildiğim, en iyi uzman olduğum konu kozmetik konusudur. Bunun dışında ek gelir elde edebilecek bir işe yüzlerce imkan olmasına rağmen girmedim. Pandemi döneminde hızlı bir yükseliş gösterdim. Türkiye’nin o dönemde en büyük ihracatını ben yaptım. Türkiye’deki diğer kişiler, ‘Bu adam nasıl iş beceriyor’ diye şaşırdılar. Otomatikman bilmediğim bir sürü düşmanım oluştu” dedi.

"DÜNYA ÇAPINDAKİ BİLİNİRLİĞİM, SAYGINLIĞIM BELLİ"

Milli Gazete'de Yeralan habere göre, Savunmasının devamında Osman Akat, “Libyalı bir müşterim benden tüy dökücü krem istedi. 35 bin dolarlık malının bozuk olduğunu söyledi. O ürünleri geri kabul ettim. Sonra bu adam her yerde benim güvenilir olduğumun reklamını yaptı. İhracatım belli, dünya çapında bilinirliğim, saygınlığım belli. Politikaya hiç karışmadım. Şu an da burada olmamın nedeni olan kişinin ortaya çıkarılmasını istiyorum. 5 aydır ailemden ve sosyal hayattan uzaktayım. Ben helal yoldan Allah’ın verdiği rızkı alıp haram karıştırmadan çoluğuma çocuğuma yediren biriyim. İddianamedeki hiçbir konunun benimle alakası yok. Beraatımı istiyorum” diye konuştu.