Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu TELE1’de gazeteci Gökmen Karadağ’ın gündeme dair sorularını ‘Liderler Açıkça’da cevapladı.

"ERDOĞAN SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN HERKESLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmralı’ya heyet gönderildiğine dair iddialarla ilişkin konuşan Davutoğlu, “Tayyip Erdoğan seçimi kazanmak için herkesle işbirliği yapmaya, her şartı kabul etmeye hazırdır” dedi.

Davutoğlu, 2019 seçimlerinde gerçekleşen ‘İmralı Mektubu’ olayını  Kemal Kılıçdaroğlu’nun değil Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptırdığını söyledi.

‘HESABINI VERECEKLER’

Davutoğlu şöyle konuştu:

“Öcalan televizyona çıkartıldığı zaman TRT Genel Müdürü’ne biz mi talimat vermiştik? Ama şunu bilsinler, bunun hesabını verecekler. Bugün bizi bu ithamlarla mahkum etmeye çalışanlar gün gelecek biz şu soruyu soracağız, ‘Türkiye’de kırmızı bültenle aranan birini televizyona çıkartma talimatı veren kimdi, hangi yasal temele bağlı olarak çıkarttınız?’ bu soru sorulacak.”

Tarihimizde ‘Aptal olma’ mektubu almış ve boyun eğmiş başka bir yöneticimizin olmadığını belirten Davutoğlu, “Siz boyun eğdiniz emperyalizme” ifadelerini kullandı.