Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, dün akşam Halk TV'de konuk olduğu programda gündemi sarsacak bir açıklamada bulundu.

Gezi davası kararlarının ele alındığı programda gazeteci Barış Terkoğlu, AKP Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un bir dönem genel başkanlığını yürüttüğü Has Parti'nin Taksim Dayanışma'nın kurucuları arasında olduğunu açıkladı. Terkoğlu, "Bugün Cumhurbaşkanı'nın yardımcısı Numan Kurtulmuş darbeyle suçlanan, hükümeti devirmekle suçlanan Taksim Dayanışması'nın kurucuları arasında" ifadesini kullandı.

"BU DAHA NE Kİ..."

Terkoğlu'na sözlerine karşılık olarak "bu daha ne ki" diyen avukat Kazan, Kurtulmuş'un o dönem Mit Tırları davasında tutuklu olan gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'e selam gönderdiğini söyledi.

NUMAN KURTULMUŞ CAN DÜNDAR'A SELAM GÖNDERDİ

Kazan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Basın Konseyi 'ndeyken Numan Kurtulmuş'u ziyaret ettim. Ona cezaevinde Can Dündar'ı ziyaret ettiğimi söyledim. Çıkarken bana dedi ki; "Bir daha cezaevine giderseniz Can Dündar ile Erdem Gül'e benim selamlarımı söyler misiniz?" Yani öyle bir Türkiye.

ERDOĞAN "AJAN" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönem Başbakan Merkel ile Başbakanlık Binası’nda düzenlenen ortak basın toplantısında “Can Dündar’ın bir ajan olduğunu, devletin sırlarını ifşa etme durumunda olan bir kişi olduğunu ve bunun 5 yıl 10 aya mahkum edildiğini biliyorsunuzdur. Beş yıl 10 aya mahkum olan bir kişi kaçarak Almanya’ya gelmiştir” demişti. Erdoğan, “Bizim böyle bir suçluyu iadesini istemek en doğal hakkımızdır” şeklinde konuşmuştu.