Elektriğe gelen zamlara tepkiler çığ gibi büyürken iktidar kanadından elektrik faturaları için sinyal geldi. Ünlü ekonomist Mustafa Sönmez de zamlar sonrası Erdoğan'ın atacağı adımı açıkladı.

Ocak ayından itibaren elektrik faturalarına gelen yüksek zamlar dalga dalga vatandaşın tepkisini geçti. Birçok ilde yapılan protestolar AK Parti iktidarını geri adım attırarak kademeli elektrik uygulamasında 150 kWh’den 210 kWh’ye çıkarıldı. Düzenleme yeterli olmazken elektrik faturalarına yönelik tepkiler halen dinmiyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün katıldığı ATV yayınında elektrik faturaları için yeni düzenleme sinyali verdi. Ekonomist Mustafa Sönmez, elektrik zamlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atacağı adımı paylaştı.

Türkiye’nin birçok bölgesinde elektrik faturalarına gelen zamlar çeşitli yöntemlerle protesto ediliyor. İşletmeler yüksek faturaları camlara asarak tepki gösterirken vatandaşlar da sıklıkla sosyal medyada tepkisini dile getiriyor. Ünlü ekonomist Mustafa Sönmez, elektriğe yapılan zamların ardından yapılan protestolara ilişkin sosyal medya platformu Twitter hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mustafa Sönmez, “Elektrik vurgununa öyle güçlü protestolar geliyor ki, Erdoğan, 220 kilowatt rötuşu da kesmeyince, zamların oranını azaltmaya hazırlanıyor.” dedi. Sönmez, Erdoğan’ın atacağı söz konusu adım için “Bunu da bir lütuf gibi ambalajlayacağını.” söyledi.

AK Parti’nin yapacağı hamleler için “Ama boşuna. Görünen göründü.” ifadesini kullanan Mustafa Sönmez, “Bas geri.” dedi. 

İşte Mustafa Sönmez’in o paylaşımı:

“Elektrik vurgununa öyle güçlü protestolar geliyor ki, Erdoğan, 220 kilowatt rötuşu da kesmeyince, zamların oranını azaltmaya hazırlanıyor. Bunu da bir lütuf gibi ambalajlayacak. Ama boşuna. Görünen göründü. Bas geri!”