Zamlar bitmek bilmiyor. Son günlerde Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte yükselen ayçiçek yağı fiyatları kamuoyunun gündemiydi. Peşinden Ramazan öncesi şekere gelen zam ağzımızın tadı kaçırdı. Daha sonra da kırmızı et fiyatlarına zam geldi. Gelen zamlar hergün bir öncesini aratırken gözden düşen su fiyatlarını bile uçurdu.

5 LİTRELİK SU FİYATI 10 LİRAYI AŞTI

Aydınlık gazetesinin haberine göre özellikle 5 litrelik şişelerde satılan su fiyatı yüzde 1'lik KDV'ye rağmen 10 lirayı aştı. Zincir marketlerde satılan 5 litrelik Hayat marka suyun fiyatı 10.35 liraya yükseldi.

5 litrelik su fiyatı yakın zamana kadar 3.5 lira iken 5 liraya daha sonra da 7-8 ve son olarak da 10 lirayı geçti. Sanal market üzerinden tarama yapıldığında 5 litrelik su fiyatlarının 5.5 liradan başlarken Erikli su 11,5 liraya Munzur marka su ise 11.75 liraya çıktı.

AKARYAKIT ZAMLARI İLE PET FİYATI FİYATLARI UÇURDU

Su fiyatlarının 10 lirayı aşmasının nedeni olarak akaryakıt zamları yüzünden artan taşıma maliyeti ve pet fiyatlarının yükselmesi yüzünden ambalaj maliyetlerinin yükselmesi gözüküyor.

Haberde diğer ürünlere göre fiyatta önemli etkisi bulunan şişe sulardaki ambalajdan alınan vergilerin düşürülmesi su fiyatlarını aşağı çekebileceği belirtilirken bunun yanında hükümetin ve yerel yönetimlerin vatandaşın içilebilir suya daha ucuza erişmesi için çalışmalar yapması elzem hale geldiği tavsiyesi yer aldı.