Yüksek fiyat artışları nedeniyle çiftçi gübre ve mazot alamamaktan şikayetçi olarak sorunlarını Tarım Çalıştayı’nda gündeme getiren oda başkanlarına AKP'den "Memlekette harp var" cevabı geldi.

Türkiye’de derin ekonomik kriz yaşanıyor. Krizin etkilediği ön önemli sektörlerin başında da tarım geliyor. Yüksek fiyat artışları nedeniyle çiftçi gübre ve mazot alamamaktan şikayetçi. Bu konuda devlet desteği isteyen illerden biri de Aydın.

Aydın gübre ve mazot desteği ödenmeyen iller arasında yer alıyor. Bu konuyu Tarım Çalıştayı’nda gündeme getiren oda başkanlarına ise AKP’den tepki geldi.

AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı, destek isteyen oda başkanlarına “Memlekette harp var, ortalık yer yerinden oynuyor. Size el insaf diyorum” diyerek tepki gösterdi.

Aydın’ın İncirliova ilçesinde düzenlenen Tarım Çalıştayı’da konuşan AKP Milletvekili Rıza Posacı, Türkiye’nin tarım bütçesini 17 milyar TL’den 22 milyar TL’ye çıkardıklarını söyledi.

Posacı, “Artık Aydın, Büyükşehir. Büyükşehir’in de tarım dairesi var. Aslında onların da bu çorbada tuzu olması gerekiyor. Ben Büyükşehir Belediye Meclisi üyesiyken tarım komisyonundaydım.

Milli gazete'nin haberine göre,  Bu görevi bıraktığımda tarım bütçesi 8 milyon liraydı, bütçenin gerçekleşme oranı personel maaşları dahil yüzde 44’tü. Geçenlerde tarım daire başkanından bütçenin 6 milyon liraya düşürüldüğünü öğrendim. Tarım kentinde, tarımın bütçesi azaltılmamalı” ifadelerini kullandı.

Mazot ve gübre desteklemesinin yaklaşık 57 ilde çiftçiye dağıldığını ifade eden Posacı, aralarında Aydın’ın da olduğu pamukçu illerde ekim alanlarının kontrol edilmeye devam edildiğini söyledi. 

Posacı, destek isteyen oda başkanları için şöyle konuştu:

“Bana göre öyle çok abartılacak bir durum yok. Ama oda başkanı arkadaşlarımız biraz heyecanlanmış herhalde. Memlekette harp var, ortalık yer yerinden oynuyor. Size el insaf diyorum. Az sabırlı olun, memleket bizim, çiftçi bizim. Ben de çiftçiyim. Üç-beş gün geç kalma ile feveran yapmayın.”