Yoğun kar yağışının etkisiyle İstanbul'da ulaşımda yaşanan aksamalar gıda fiyatlarına da yansıdı. Hallerdeki ürünlere yüzde 20'ye varan zam geldi.

Yoğun kar yağışı İstanbul'da ulaşımı aksatınca gıda fiyatlarına zam geldi. 

İstanbul'da etkili olan kar yağışı sonucu TEM otoyolunun kapanması, şehre Trakya'dan giriş ve Anadolu'dan çıkışların kapatılması gıda fiyatlarına da yansıdı.

Hallerdeki gıda ürünlerinin fiyatları yüzde 15 ila 20 arası zamlandı.

'İSTANBUL'A GİRİŞ YOLLARININ AÇILMASI GEREKİYOR'

Halk TV'den Hava Asal'a hallerdeki durumu anlatan İSYÖN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın, "Sebze İstanbul'a dışarıdan geliyor. İstanbul'a giriş yollarının açılması gerekiyor. Kar esaretinin devam etmesi durumunda son çare olarak Atatürk Havalimanı'nın kullanılabilir" dedi.

'YÜZDE 20 CİVARINDA ARTIŞ SÖZ KONUSU'

Günaydın, aksamanın fiyatlara yansımasına ilişkin de şunları söyledi:

"Gıda ürünlerinin tedariğinde bir aksama olması durumunda bu aksamalar fiyatlara yansıyor. İstanbul'a gıda girişinde yaklaşık 24 saatlik bir kesinti oldu. Bu süre uzamazsa kısa zamanda normale döneriz. İstanbul'da haller ellerinde olanı veriyor. Dün itibarıyla hale mal girişi olmadı. Bu nedenle mal miktarı ve çeşidi az, fiyat düzeyi de yüksek. Fiyatlardaki artış ürününe göre değişiyor. Ancak yüzde 15 ve ya 20 civarında bir artış söz konusu. Şu an Gürpınar'a hem deniz hem de kara yolu ile ulaşım sağlanıyor. Balık bol. Balık konusunda vatandaşa sebzeye oranla daha az bir olumsuzluk yansıyacaktır."